Leder for Norges Offisersforbund (NOF) avdeling Andøya, Stein Håkon Eilertsen synes det er positivt at Sp, Venstre, SV og Krf har sendt inn dokument 8. forslag. Også Ap har tirsdag levert inn sitt eget dok. 8 på Stortinget.

– Dette viser at saken begynner å komme på rett vei, så får vi se hva de finner ut, jeg regner med at dette går til komiteen til utredning, sier Eilertsen før ha tilføyer;

– Jeg føler at vi nå er opp ett av delmålene, det er en seier at saken tas opp igjen. Så får vi se hva som kommer ut av dette, vi får trø til og gi informasjon, sier Stein Håkon Eilertsen (NOF).

Leverte to forslag

Senterpartiet, Venstre, Kristelig Folkeparti og Sosialistisk Venstreparti leverte inn eg forslag hvor de ber om en ekstern gjennomgang. Forslaget lyder som følger:

«Stortinget ber regjeringa iverksette ny ekstern gjennomgang av kostnadene og konsekvensene knyttet til nedlegginga av Andøya flystasjon, og undersøke om det har kommet endringer i tallmaterialet og grunnlaget for avgjørelsen».

Ap med eget forslag

Ap leverte også sitt eget forslag i dag.

I forslaget heter det:

«Stortinget ber regjeringen presentere en oppdatert gjennomgang av kostnadene knyttet til samlingen på Evenes av de maritime overvåkningsflyene og den framskutte kampflybasen».

Forslaget er fremmet av stortingsrepresentantene Anniken Huitfeldt, Martin Kolberg, Eirik Sivertsen og Jonas Gahr Støre.