Jonni Solsvik gir seg om to år

Når denne ordførerperioden går ut, takker Jonni Solsvik (H) for seg i ordførerstolen.

Jonni Solsvik har vært ordfører på Andøy i nesten tjue år.  Foto: ARO

Andøy

Solsvik har sittet som ordfører i Andøy siden 1999, men i 2019 er det omsider nok.

Når Solviks periode går ut, samtidig med kommunestyrevalget 2019, er han ferdig som ordfører i vesterålskommunen. Slik kommenterer han det overfor VOL:

– Ja. Når denne perioden er over, har jeg vært ordfører i 20 år, og varaordfører i seks. Jeg har også vært leder av Vesterålen kulturutvalg i tre perioder, til sammen 12 år. I tillegg har jeg vært med på mye annet både regionalt og i nasjonale fora. Det er en tid for alt, og tida er nå inne for å gi beskjed om at etter denne perioden, stiller jeg ikke til gjenvalg.

Krise for Høyre

Dermed mister Høyre sin aller største profil i kommunen i forkant av valget samme år, samtidig som de sliter med å bygge opp lokallaget etter at Høyre nasjonalt flere ganger har fastholdt at Andøya flystasjon skal legges ned. Det har ikke vært avgjørende, ifølge Solsvik.

– Det er viktig for meg å presisere at dette overhodet ikke har noen sammenheng med den krevende saken vi sitter i. Der skal vi fortsette å jobbe knallhardt. Vi skal også jobbe for en god utvikling i andøysamfunnet i årene framover. Der er det grunn til å være optimister.


– Vi forklarte situasjonen Andøy Høyre er i

– Møtet var en meningsutveksling, der vi forklarte situasjonen Andøy Høyre er i, sier ordfører Jonni Solsvik (H).

 

Solsvik avviser på det sterkeste at han har noen planer om å trappe ned, og innta pensjonistenes rekker.

– Jeg har overhodet ingen planer om å roe ned og gå inn i pensjonisttilværelsen. Nei, nei, nei. På langt nær. Jeg bevarer noen av vervene mine, for eksempel i KS, og ønsker å bidra i oppbyggingen av Andøy Høyre, sier han.

Solsvik sier han vil fortsette å jobbe med saken om Andøya flystasjon.

Vil bygge lag

Ordføreren legger ikke skjul på at Høyre i Andøy sliter framover. Derfor ønsker han å bidra på et partibyggernivå, ifølge ham selv.

– Hvorfor kommer denne beskjeden nå? Jo, fordi vi kan se et Andøy Høyre som sliter, som kanskje ikke klarer å stille en liste. Og det vil jeg bidra til å forhindre, sier han.


Ap til bunns i Vesterålen

Sp har 43,4 prosent i Vesterålen

I en meningsmåling Infact har gjort for Amedia, får Senterpartiet en oppslutning på 43,4 prosent i Vesterålen. Ap er nede i 15 prosent. Ikke uventet står Høyre sterkest i Ofoten.


– Du har vært den store Høyre-profilen på Andøya lenge. Er det noen som kan ta over den rollen, da?

– Det er jeg helt overbevist om. Jeg har vært ordfører i rundt tjue år, og vært med både på oppturer og nedturer. Det handler også mye om nettverk, det er viktig å ha gode relasjoner med de folka man treffer – helt tverrpolitisk. Du treffer dem både på vei opp og på vei ned. Den delen av politikken vil være viktig for meg, og for Andøy, i årene framover.

Bladet Vesterålen omtalte saken først.