Ei snill førjulsstund på Bleik

Elevene fra Bleik Montessoriskole skapte stemning i Bleik samfunnshus. Mange hadde tatt veien for å synge jula inn på Bleik.
Andøy

Det var mange involverte som sørget for ei flott førjulsstund på Bleik: Bleiksmusikken, Bleik Montessoriskole, Wilhelm Aronsen, Alvhild Nordheim. Bleik Montessoriskole, Frode Sand og prest Gunnar Wik.

Prest Gunnar Wik bidro både musikalsk, og som den som bant kvelden sammen. Han fikk også de frammøtte til å reflektere litt over hvor heldige man er som får feire jul i et fredelig land, og oppfordret alle til å også løfte blikket og ha en tanke for de som befinner seg i nød.

Det ble i løpet av kvelden samlet inn til prosjekt i Sør-Sudan, som skal hjelpe kvinner og barn i det krigsherjete landet.

– I fjor samlet menigheten inn 35.000 kroner, det utløste 250.000 kroner fra Norad. Da blir det virkelig mening i å gi, sier prest Gunnar Wik. Han foreslo at alle tok alderen sin og rundet til nærmeste hundre da de skulle gi penger.

Bleiksmusikken bidro blant annet med klassikeren «White Christmas». Og elevene fra Bleik Montessoriskole stod for et stemningsfullt innslag, da de sang «Tenn lys», «Ventetid i advent» og ikke minst «Jeg så mamma kysse nissen».

Med allsang og andakt ble det ei sangfylt og fin adventsstund på Bleik.

– Det var litt skummelt å stå å synge foran alle sammen, men vi har øvet litt, så det gikk egentlig ganske greit, smilte Emma Helene.

Prest Gunnar Wik var glad for bidraget både fra musikken og fra elevene ved skolen på Bleik.

– Tusen takk for at dere var med og bidro i kveld, dere var virkelig levende lys, dere var vakre, sa Wik.