Kansellert fly fra Andenes i dag

En avgang fra Andenes ble i morgentimene innstilt. Flyet skulle gå til Bodø og Evenes.

Widerøe innstilte tirsdag morgen to avganger fra Andenes.  Foto: Jørn Aune

Andøy

Det var snakk om et fly som skulle gå 05:40, og disse avgangene er viktige fordi det ikke går flere fly fra Andenes før 09:25, da til Tromsø.

Flyet skulle til Bodø, med stopp på veien i Harstad/Narvik og flyplassen Evenes. Neste fly til Bodø går etter planen kl. 11.

Ifølge VOL-journalist Jørn Aune i Andøy skapte dette krøll for passasjerene, og mange blir forsinket.

– Widerøe måtte kansellere avgangen fra Andenes til Evenes og Bodø i dag på grunn av teknisk feil. Flyet tok av og fløy rett til Bodø uten passasjerer. Flere av de 15-16 passasjerene fikk problemer med sine reiseplaner fordi det er fulle fly utover dagen, sier han tirsdag morgen. Aune skulle selv ta et av flyene.

Kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe sier til VOL tirsdag at de bistår passasjerene.

– Det stemmer at vi har hatt noen kanselleringer på grunn av teknisk feil. Det som har skjedd med passasjerene, er at de er booka om til første mulige fly. Noen er booka om til i dag, noen til i morgen, og noen har valgt å ikke reise. De får da reisen refundert, sier hun.

Det er fulle fly fordi mange skal hjem etter juleferien, men alle som skal reise, kommer seg avgårde, om enn noe senere enn planlagt, ifølge Brandvoll.

05:40-avgangen var dagens eneste planlagte til Evenes. Passasjerer som skal dit, må derfor vente til i morgen før de får kommet seg av gårde med fly fra Andenes.