– Reelt mulig at Ap endrer mening om Andøya

Stortingsrepresentant Eirik Sivertsen fra Nordland avviser på det sterkeste at Andøya-høringa i Stortinget neste uke, er en form for spill for galleriet. Det er helt reelt at Ap kan ende med å vurdere saken på nytt, ifølge ham.

Eirik Sivertsen, stortingsrepresentant for Nordland Arbeiderparti.  Foto: Gaute Bergsli

Andøy

16. januar holdes det høring på Stortinget om kostnadene rundt Andøya flystasjon. Sentralt i høringa står to representantsforslag, det ene gjelder en oppdatert vurdering av kostnadene rundt å flytte flybasen til Evenes, det andre gjelder ny gjennomgang av kostnadene og konsekvensene knytta til nedlegginga av Andøya flystasjon. Evenes-forslaget er stilt av fire av Aps medlemmer i forsvarskomiteen, mens forslaget om ny Andøya-konsekvensvurdering er stilt av representanter fra Venstre, Sp, SV og KrF.