Det er ikke bare, bare å finne fram på den flunkende nye skolen i Risøyhamn.

– Det blir nok enklere når klasserommene blir merket, sier Håvard Engum og Kaia Ra Moltzau i 8. klasse. Klassekontakt Magnus Kummervold lar Andøyposten få bli med inn i klasserommet som de tar i bruk for første gang. Utenfor viser Emma Pedersen og Hanna Kibsgaard de nye klesopphenget med hyller.

– Vi hadde håpet på skap med lås, men det ble nok litt for dyrt. Vi får ta til takke med dette, smiler de. Emma synes det er en merkelig følelse å se alt det nye.

– Det er så annerledes og helt uvirkelig, sier hun.

For godt til å være sant

Alexandra Tuftene sier at det er for godt til å være sant.

– Det ble snakk om ny skole allerede i 4. klasse, men i 5. klasse hadde jeg mistet troen. Nå er vi endelig her i et mer våkent bygg som er lyst og fint, smiler hun. Ida Amalie Klausen forklarer at pultene er mye større. De kan henge sekken på pulten, og så er det hylleplass på siden. Det er slutt på å hente bøker i oppbevaringskurver. Håvard synes det er en fordel med alle kontaktene rundt omkring i rommet. Emilie Klausen håper på muligheter for telefonlading, selv om det er mobilfri skole. Emma sier at de nå har kommet inn i de 21. århundre på Risøyhamn skole med smartboard i stedet for gammeldags krittavle, der de kan koble seg på med pc.

Forsiktig

Ida forteller at de har fått beskjed om å være forsiktig med å hoppe i taket og røre sprinklene for da kan det komme ut flere tusen liter vann. Håvard og Kaia tar Andøyposten med på tur rundt på skolen og viser noe av det nye og flotte. De er særlig stolt av rommene for sløyd, naturfag, forming og kjøkken.