Evenes-ordfører tror ikke på omkamp om Andøya:

Lei av å svare på hvorfor Evenes-valget er riktig

– Jeg legger merke til at det til høringen stiller mange fra Vesterålen, og noen fra Ofoten. Resten av verden går videre, sier ordfører Svein Erik Kristiansen i Evenes til Fremover.

Ordfører i Evenes, Svein Erik Kristiansen, tror ikke på omkamp om Andøya.  Foto: one A. Karlsen

Andøy

I dag, tirsdag, er det en åpen høring i Utenriks- og forsvarskomiteen om nedleggelsen av Andøya flystasjon. Den kommer etter de to representantforslagene fra henholdsvis Arbeiderpartiet, og Venstre, Kristelig Folkeparti, SV og Senterpartiet.


Slik ser programmet for høringen ut

Nordland fylkeskommune, Andøy og Evenes kommuner og Vesterålen regionråd er blant de som skal snakke under høringen.


Kristiansen møter selv på høringen tirsdag. Overfor Fremover legger han ikke nevneverdig skjul på at han begynner å bli lei av å måtte svare på hvorfor han mener Stortinget gjorde rett i å kraftsamle på Evenes.

Både Nordland fylkeskommune, Andøy og Evenes kommuner, regionrådene i Vesterålen og Ofoten, BAF, Andøya space center og de fleste av fagforeningene har fått to minutters taletid i høringen, som avsluttes med én time med forsvarsminister Frank Bakke Jensen.


Eirik Sivertsen om Andøya flystasjon:

– Oppsiktsvekkende hvis Høyre og Frp ikke slutter seg til ny gjennomgang nå

Arbeiderpartiets Eirik Sivertsen er glad for at Høyre og Frp nå sier de ønsker gjennomgang av tallgrunnlaget for å flytte flybasen til Evenes. Han er også noe overrasket over at partiene går inn for dette.

 

Svein Erik Kristiansen tror ikke en ny forsvarsminister vil gi andre svar enn det tidligere forsvarsminister Ine Eriksen Søreide vill gitt.

– Beslutningen er godt gjennomarbeidet, og den er ikke personavhengig. Det er ikke noen tilfeldighet at Andøya flystasjon blir lagt ned, sier Svein Erik Kristiansen til Fremover.

Han tror at spørsmålet om nedleggelsen er over når komiteen nå får behandlet de to representantforslagene som ble lagt fram i høst.

– Nå håper jeg dette er over, og at vi får konsentrere oss om det som skal komme. Det handler ikke minst om respekt for de som er i en situasjon hvor det til stadighet skal sås tvil om hvor de skal ha sin arbeidsplass, sier Evenes-ordføreren.