AIL har kjøpt minibuss

– Egen buss betyr mye

– Det er noe eget å ha egen klubb-buss, sier AIL-leder Tove Wensel Norvoll. Lørdag fikk klubben hjem en flunker ny minibuss til nesten 900.000 kroner.

MINIBUSS Andenes IL går en ny sesong i møte med helt ny minibuss. – Det betyr mye for klubben, sier leder Tove Wensel Norvoll, her sammen med Gunnar Michaelsen og Jan Eirik Olsen.  Foto: Jørn Aune

Andøy

Sist AIL skaffet seg minibuss, var i 1989. Den bussen er for lengst historie. Nå møter man en ny sesong med en helt ny buss.

– Vi har hatt lyst på egen buss i mange år, men nå sa kassereren go. Vi har tatt opp lån for å finansiere kjøpet, sier Wensel Norvoll.

Gaver

I tillegg har klubben fått gaver. Eidissen Consult har gitt 90.000 kroner til klubben som er brukt til bussen. En giver, som vil være anonym, har gitt 100.000 kroner.

MINIBUSS – Vi har jobbet med dette i et cirka et år, sier Gunnar Michaelsen (foran til venstre), Tove Wensel Norvoll, Kjell Einar Johansen og Jan Eirik Olsen.  Foto: Jørn Aune

 

– I tillegg arrangerte vi spleis på internett der vi fikk inn over 20.000 kroner. Vi vant også 10.000 kroner fra Sparebank1 Nord-Norge under Lions-messa i 2016. Vi videre 5.000 kroner fra banken i 90-årsgave. Vi fikk også 1.000 kroner fra Åse IL i bursdagsgave. Alt detter er brukt til buss-kjøpet, sier Wensel Norvoll.

Helt ny

Bussen er en Mercedes Sprinter 519 med plass til 16 passasjerer. Gunnar Michaelsen hentet bussen på Gardermoen. Bussen koster klubben 868.750 kroner.

– Det er en fleksibel buss der vi kan flytte alle setene. Det er vannbåren varme i bussen og airconditioning. Det er USB-kontakter i hvert sete slik at man kan lade mobiltelefoner underveis, sier Michaelsen.

Sjåfører

Klubben har etablert en egen driftsorganisasjon for bussen. Den består av Micahelsen, samt Odd Steinar Nybrott og Rune Klausen.

NY Gunnar Michaelsen hentet den nye minibussen på Gardermoen. – Bussen skal brukes av alle AILs lag som er med i seriespill, sier han.  Foto: Jørn Aune

 

– I tillegg ser vi nå hvem i klubben som har sertifikat for minibuss. Det kan også være aktuelt å sponse noen til å få et slikt førerkort, sier Wensel Norvoll.

Seriespill

Bussen er ikke bare kjøpt inn til AILs A-lag i fjerdedivisjon.

– Den skal brukes av alle lagene i klubben som deltar i seriespill – fra 14-årslag til dame- og herrelag, sier Michaelsen.

Avlaster

Wensel Norvoll sier det betyr mye for klubben å få en egen buss.

– Det vil avlaste mange foreldre fra kjøring til og fra kamper. De kan dermed bruke dugnadstid til andre ting i klubben. Det er også noe eget å ha en egen buss. Den skal dekoreres slik at det ikke er tvil om at det er AIL som kommer kjørende, sier hun.