Det er Nordlyst-festivalen som i år har lagt opp til det de kaller en øyturne.

Artisten de har valgt er folkekjære Tonje Unstad, som har sanger både unge og litt eldre liker.

Knytter sammen Andøya

– Det er et viktig mål for Nordlyst  å knytte Andøys befolkning sammen til et hele gjennom kultur. Nordlyst handler om et lokalsamfunn som feirer lys og samhold i mørketiden på tross av vær og storm. Nordlyst feirer skjønnheten og gleden ved å bo her oppe langt mot nord, og det vil vi formidle gjennom kultur.

– Vi håper alle som kan og vil tar turen til sin lokale konsertarena, voksne og barn i alle aldre, og der tar del i et unikt møte mellom artist og lokalsamfunn, styreleder Erling Hilstad Bøhn.

Åpnet i Romskipet Aurora

Tonje Unstad åpnet øyturneen i Romskipet Aurora, der publikum fikk servert et knipp kjente låter fra Evenes-artisten, før hun hastet videre til de fire neste konsertene.

Det var fullt hus og god stemning i romskipet. Etter å ha åpnet med et knippe av barnelåtene sine, så avsluttet hun med favoritten «Æ ror aleina», til stor applaus fra publikum.

Etter konserten hadde Romskipet Aurora lagt opp til ulike aktiviteter for barn opp til 7. klasse.

I løpet av lørdag hadde Tonje Unstad et særdeles hektisk program, hun hoppet i bilen for å spille først på Nordmela Landhandel, deretter Nordtun gård, Medby gamle skole og Alveland.