Bergersen er ikke ukjent med at naturbildene hans blir publisert i store publikasjoner som når ut til massene. Han har tidligere vært på trykk i både National Geographic, The Times, BBC Nature online og Der Spiegel.

Foto: Espen Bergersen

Oppdaget på foredrag

For noen dager siden skjedde det altså igjen. Da var nemlig flere av hvalbildene hans sentral i en reportasje på den engelske nettavisen DailyMail, som er nettavisen til papiravisen Daily Mail. Artikkelen og bildene kan du lese og se her.

– Jeg var på Finse sist helg og holdt foredrag om hval eventyret på en festival som heter "Expedition Finse". Der var det en del folk fra utlandet, blant annet en britisk journalist som synes det jeg hadde å fortelle var interessant. Så hun ville derfor lage en sak på det, sier han, og legger til at bildene fra DailyMail artikkelen fra både Andfjorden og utenfor Tromsø.

Skjermdump fra artikkelen i MailOnline

Stas

Den erfarne naturfotografen, som har fotograferingen som en deltidsjobb, synes det er stas å bli fanget opp av et stort mediehus, selv om han har opplevd lignende før.

– Nei det er jo litt kult da. Har hatt bilder ute i de store mediehusene før da, men det er jo like gøy hver gang, sier han.

Når Bergersen fotograferer hval, er han opptatt av komposisjon og rammeverk.

– Det handler jo mye om lyset da, og bakgrunnen. Jeg tenker alltid på hva som er i bakgrunnen når jeg fotograferer. De fleste bildene er fotografert fra en RIB. Fordelen med det er at man kan komme lavt. Ofte har jeg objektivet bare noen centimeter over vannflata. På den måten får man med mer av bakgrunnen, forklarer han.

Espen Bergersen jobber deltid som naturfotograf. Han har vunnet flere konkurranser, i tillegg til at flere av bildene hans har blitt publisert i utenlandske publikasjoner.

Vil lokke turister

Vesterålsfotografen understreker at han slett ikke blir rik på å ha bilder på trykk i utenlandske nettaviser og publikasjoner. Målet hans er først og fremst å lokke flere turister til Vesterålen og Nord-Norge.I kommentarfeltet, under reportasjen, er det flere som har latt seg imponere over Bergersens hval- og naturbilder: "Stunning", "Spectacular" og "Majestic", er noen av superlativene som blir brukt.

– Det er jo klart at det har en viss markedsføringskraft både for meg selv, men kanskje også for turistnæringa i nord når naturen vår vises frem. Så jeg håper jo artikkelen har lokket noen Engelskmenn nordover, slår Espen Bergersen fast.