Opp 4,2 prosent for Andenes, ned 0,1 prosent for Skagen

3.450 passasjerer reiste til og fra Andenes med fly i februar. Det er en vekst på 4,2 prosent fra februar i fjor.

GPS-signalene falt ut i det flyene passerte 2.000–3.000 meters høyde. Under dette nivået merket man ingenting til GPS-svikten. Foto: Morten Holm, NTB scanpix 

Andøy

8.193 passasjerer (eks. transitt) reiste til og fra Skagen i februar. Det er en nedgang på 0,1 prosent fra samme måned i fjor.

Så langt i år har det reist 7.251 med fly til og fra Andøya. Det er en vekst på 1,5 prosent. 16.384 har reist til og fra Skagen. Det er en vekst på 1,4 prosent fra samme periode i fjor.


Avinor skal utrede 11 nye flyplassalternativer i Lofoten

Under et møte i Svolvær på onsdag, mellom ordførere i aktuelle kommuner, kom det fram at Avinor nå skal utrede 11 alternativer for storflyplass.

 

Lofoten

Mens flyplassene i Vesterålen melder om svak vekst, melder flyplassene i Lofoten om en «eksplosiv vekst». Avinors flyplass på Helle ved Svolvær melder om 12,6 prosent vekst, og flyplassen ved Leknes melder om en vekst på 10,7 prosent etter to måneder.


Stortingspolitiker Jonny Finstad (Høyre):

Advarer Lofoten og Vesterålen å bli uvenner med Avinor

Jonny Finstad (H), mener Lofoten og Vesterålen ikke bør blande Avinor inn i lokale krangler om lokalisering av en fremtidig storflyplass.

 

Størst

Leknes har flest passasjerer av alle flyplasser i Lofoten og Vesterålen. Etter to måneder hadde 18.838 passasjerer reist til og fra Leknes. Skagen er nest størst med 16.384 passasjerer. Deretter følger Helle med 12.901 passasjerer. 7.251 passasjerer har reist til og fra Andøya.

Evenes melder om 91.732 passasjerer etter to måneder. Det er en vekst på 7,8 prosent, melder Avinor.


Konserndirektør i Avinor for strategi og utvikling, Jon Sjølander:

– Stokmarknes Lufthavn Skagen kan ikke bli felles lufthavn for Lofoten og Vesterålen

I et intervju med Lofotposten, sier konserndirektør i Avinor for strategi og utvikling, Jon Sjølander, at Stokmarknes Lufthavn Skagen ikke kan bli felles lufthavn for Lofoten og Vesterålen.