Næringskomiteen på besøk

Tror på bevilgning

Mandag 12. mars besøkte Stortingets næringskomité Andøya Space Center. – Jeg skal gjøre mitt for at det skal bli bevilget penger til satellittoppskytingsbasen, sier Frps Kjell Børge Freiberg.

Mandag 12. mars var Stortingets næringskomité på besøk ved Andøya Space Center. Komiteen har stor tro på at det blir bevilget penger til den planlagte satellittoppskytingsbasen på Andøya.

Andøy

Komiteen fikk informasjon om de mange planene man har ved Andøya Space Center, både når det gjelder satellitter, droner og undervisning.

– Det har vært nyttig å ha komiteen på besøk, sier Odd Roger Enoksen ved Andøya Space Center.

En enstemmig komité har bedt regjeringen komme tilbaje med forslag til bevilgning til den planlagte satellittoppskytingsbasen. Flere i komiteen ga uttrykk for stort håp om at den slik bevilgning kommer.

TROR – Jeg tror det kommer en bevilgning til satellittoppskyting i revidert nasjonalbudsjett, sier Torbjørn Knag Fylkesnes (SV), som er nestlederi Stortingets næringskomité.  Foto: Jørn Aune

 

– Jeg tror den kommer. Jeg har fått så mange signaler som tyder på det, sier SVs Torgeir Knag Fylkesnes, som er nestleder i komiteen.

Komiteen reise mandag ettermiddag videre til Sortland og Lofoten. Komitéleder Geir Pollestad (Sp) var for øvrig værfast, og nådde ikke fram i tide til Andøya-besøket.