Det er styret i Helse Nord RHF som velger styrene i underliggende helseforetakene i Nord-Norge. Dette gjelder Helgelandssykehuset, Nordlandssykehuset, Finnmarkssykehuset, Universitetssykehuset Nord-Norge, Sykehusapotek Nord og Helse Nord IKT.

Enoksen er den eneste fra Vesterålen i det nye styret. Vervet som styreleder ble ledig etter at tidligere styreleder Hulda Gunnlaugsdottir ble ansatt som direktør i Helgelandssykehuset. Hun derfor ikke fortsette i styret i Nordlandssykehuset.

Mange nye

Pressemeldingen fra Helse Nord viser at det er mange nye i styret i Nordlandssykehuset HF. Det er bare Enoksen og advokat Olav Farstad fra Svolvær som fortsetter i styret. De andre fem medlemmene i styret er alle nyvalgt.

– Vi har lagt vekt på å kombinere sterk personlig kompetanse, en rimelig geografisk balanse mellom ulike områder i helseforetakene, et eksternt blikk på virksomheten, sykehuskompetanse og ikke minst finne folk som er god på samarbeid og utvikle løsninger, sier styreleder Marianne Telle i Helse Nord RHF.

Styrene har ansvar for den samlede virksomheten i helseforetakene. Styrenes funksjon handler både om kontroll og utvikling. Rekrutteringen av medlemmer er gjort med dette for øye.

– For første gang har vi også fått til at det er folk med samisk bakgrunn i alle sykehusforetaksstyrene, sier Telle i pressemeldingen.

Styret i Nordlandssykehuset

Odd Roger Enoksen, AndøyTrine Karlsen, Bodø (ny) – dekanus fakultet for sykepleie og helsevitenskap Nord universitetOlav Farstad, Svolvær, advokatSiw Moxness, Lurøy (ny), daglig leder KystinkubatorenAnna Kuoljok, Tysfjord (ny), diakon Tysfjord kirkelige fellesrådHelge Kjersem, København (ny), rådgiver og tidligere sykehusdirektørAnne Berit Sund, Bodø (ny), rådgiver Helse Nord RHF

Som styreleder velges Odd Roger Enoksen, og Trine Karlsen velges som nestleder.