Kjøreturen hjem til Andenes ble ikke helt det Kim Robin Berntsen hadde forventet. Ved Strandland førte to store telehiv på fv 82 til nestenulykke og havari.

– Bæreren i bakstillinga røyk av, på grunn av telehivene. Man ser de ikke umiddelbart fordi de ligger like etter man kommer over en liten bakke, 500-600 meter før skiltet til Strandland når man kjører i retning Andnes, sier Kim Robin Berntsen.

Holdt på å havne i grøfta

Han forteller at han hadde hørt om flere bilister som hadde stanset fordi der var farlige humper i veien. Og fredag fikk han erfare det selv.

– Jeg holdt på å havne i grøfta, for bilen ble helt ukontrollerbar. Heldigvis gikk det bra, vi tok ei veistikka og fulgte grøftekanten bortover og fikk stanset bilen. Med fullasta bil med både unge og fruen om bord var dette ikke noen hyggelig opplevelse, sier han.

Bilen måtte hentes med bergingsbil. Foto: Privat

Berntsen mener det burde vært skiltet for telehivene.

– Der skulle vært ett varsel der, det er ikke skiltet på noe vis. Der er 80 kilometer i timen på strekninga, og siden disse ligger like etter en bakketopp, kommer det brått på, sier han.

Bilen, en Merzeces Bentz 2000-modell traff det første telehivet og fløy til værs, før den falt rett ned på det andre telehivet, som ble bilens banemann, da brakk bæreren i bakstillinga.

Ber andre være obs

Berntsen ber andre bilister være obs på telehivene.

– På strekningen spesielt mellom Risøyhamn og nesten helt til Sortland der er det mye humper i veien som kommer fort på. Der er store telehiv på Fornes, og  i Buksnesfjorden er det en som er grusom, sier han.

Bilen måtte hentes av bergingsbil og ble fraktet til verksted der skadene ble undersøkt.

– Vi må bytte bærebru bak, pluss noen stabilisatorstag som er brukket. Felgen ble oppskrapet innvendig fordi bærebrua falt ned på felgen før den brakk, sier bileieren, som må ut med 6000 kroner i deler pluss verkstedarbeidet for å få bilen i stand.

– Varselskilt bør opp

Han mener det burde være gjort noe med veiens beskaffenhet. Fv 82 er i likhet med en rekke andre fylkesveier i Vesterålen, sørgelig dårlig vedlikeholdt.

– I hvert fall når veien er slik at det nesten blir trafikkulykker av det, man flyr veggimellom. Det er ikke noe artig, sier han.

Kjøreturen på fv82 endte med nestenulykke. Foto: Privat

– Nå etter vinteren kommer det brått på med telehiv, det er noen ganger man har bitt seg i leppa, fordi det høres ut som man skal knuse bilen. Det går greit med store firehjulstrekkere og vogntog, men med personbiler der sliter man mer, sier Berntsen.

– Der er en hump på Fornes i ei 60-sone, der du kan ødelegge bilen om du holder fartsgrensa over den. Å få opp varselskilt er noe som bør gjøres, sier han.