I hele forrige uke befant David Ra, Johanne Klausen, Robert Sollie og vara Annabel Folden seg i NRK TV sine lokaler på Marienlyst i Oslo. De dyktige ungdommene som vant fylkesfinalen på NRK-Nordland i mars, stilte i TV-opptaket til semifinalen forrige tirsdag. I TV-verden er mye på opptak. Før kvartetten kom hjem til Andøy fredag kveld, måtte de avlegge et taushetsløfte. Ingen får greie på hvordan det gikk med dem i semifinalen som vises på NRK1 i beste sendetid lørdag kveld. Dersom de da har kommet videre, må de være tilsvarende tause om finaleresultatet til den er gått på TV lørdag 12. mai. David Ra sier til Andøyposten at det ikke er noen problemer med å holde tett.

Aldri vanskelig når du kan dem

– Hvordan var spørsmålene?

–Spørsmålene er aldri vanskelig, dersom du kan de. Noen av spørsmålene vi fikk var vanskelige og noen kjempelette, flirer han. Utenom quizen har de hatt et supert opphold i Oslo.

Stas på NRK

– Det har vært stas å være her på NRK. Vi har truffet kjendiser. Sett på kostymelageret og hørt mange spennende historier. I tillegg har vi hatt litt fri innimellom. Da har vi vært på byen i Oslo. Blant annet var vi innom Astrup Fearnley-museet, og så oppsøkte vi en trampolinepark. Vi har truffet mange hyggelige 10-klassinger fra hele landet som vi har hengt med, sier David. Han synes uka har vært lærerik, og at det har vært artig å erfare hvordan TV-produksjon foregår.

170 tiendeklassinger

Til sammen har det vært 170 tiendeklassinger med følge i aksjon. Programleder Selda Ekiz sier at det har vært intense opptak.

– Jeg husker Risøyhamnelevene i rosa bakerst. De er dyktige. Bare det at man i det hele tatt kommer seg gjennom fylkesfinalen. De er jo så smarte, og de kan mer enn det jeg kan. Jeg er glad jeg bare stiller spørsmålene. Dersom det hadde vært meg mot Risøyhamn, tror jeg nok at jeg hadde slitt. Vi har hatt fire semifinaler, og det har vætt kjempehøyt nivå. Utrolig at så unge folk kan så mye, avslutter hun.