Det var Hermod Bakkevoll fra Kristelig Folkeparti som tok opp saken om det kommende jubileet.

RISØYRENNA Det er snart 100 år siden Risøyrenna mellom Hinnøya og Andøya ble åpnet.

– I juni 2022 er det 100 år siden Risøyrenna ble åpnet. Siden Risøyrenna ble en viktig milepæl for både loka, regional og nasjonal samferdsel og transport, er det jo et viktig jubileum for norsk samferdsel og transportutvikling. En jubileumsmarkering vil derfor fortjene nasjonal oppmerksomhet, skriver Bakkevoll i sitt spørsmål til ordføreren.

– Hvordan, og når, tenker ordføreren at Andøy kommune bør posisjonere seg for denne markeringen, spurte Bakkevoll.

Kystverket

– Risøyrenna er et historisk samferdselstiltak og ganske avgjørende for utviklingen av Vesterålen. Risøyrenna har vært mer viktig enn broene og flyplassene. Det er åpenbart at Andøy bør ha en rolle i en forventet markering. Jeg vil derfor gjøre en henvendelse til Kystverket om dette, svarte Solsvik.

– Ei viktig lei

Fridtjof Wangsvik i Kystverket sier at man der ikke har begynt å planlegge jubileet, men at man gjerne er med på et opplegg sammen med Andøy kommune.

– Risøyrenna er ei viktig lei og det vil være naturlig markere jubileet. Åpninga ble markert i 1922 og det ble også markert etter utbedringen i 2001. Det hadde vært hyggelig om vi kunne få til noe sammen med Andøy kommune, spesielt siden vi har samarbeidet godt med Andøy om mange prosjekter, sier Wangsvik.

Han synes det er fint at Bakkevoll tok opp saken.

– Det er flott med engasjement om kysten som ei viktig transportåre, sier Wangsvik.