Kan ha med seg satellittpenger

Onsdag kommer statssekretær Daniel Bjarmann-Simonsen på besøk til Andøya Space Center. Han kan ha med seg penger til den planlagte satellittoppskytningsbasen i kofferten.

SATELITTPENGER Onsdag får Andøya Space Center i Oksebåsen besøk av statssekretær Daniel Bjarmann-Simonsen fra Nærings- og fiskeridepartementet. Det kan bety penger til satelittbase på Andøya.  Foto: ASC

Andøy

I desember i fjor gikk en enstemmig næringskomité for at man skal avklare mulighetene for en base for oppskyting av små satellitter på Andøya.


Næringskomiteen på besøk

Tror på bevilgning

Mandag 12. mars besøkte Stortingets næringskomité Andøya Space Center. – Jeg skal gjøre mitt for at det skal bli bevilget penger til satellittoppskytingsbasen, sier Frps Kjell Børge Freiberg.

 

12. mars i år var næringskomiteen på besøk på Andøya og Andøya Space Center.

– Jeg skal gjøre mitt for at det skal bli bevilget penger til satellittoppskytingsbasen, sa Frps Kjell Børge Freiberg i forbindelse med det besøket.

ANDØYBESØK Onsdag kommer statssekretær Daniel Bjarmann-Simonsen på besøk til Andøya Space Center. Det er ikke angitt noen nærmere årsak til besøket.  Foto: Pressebilde

 

Revidert budsjett

Nå kommer altså en av statssekretærene i Nærings og fiskeridepartementet på Andøybesøk, en uke før revidert statsbudsjett presenteres av regjeringen. Det skjer tirsdag 15. mai.


Solsvik forsøkt presset til å gi opp Andøya-kampen

– Gi opp eller så får dere ingen ting, er signalet ordfører Jonni Solsvik har fått når det gjelder Andøya flystasjon og omstilling i Andøy. – Det kommer fra et nivå det ikke burde kommet fra, sier Solsvik.

 

Det er knyttet håp om at regjeringen vil bevilge penger til det videre arbeidet med å etablere satelittbasen. Den kan gi mellom 200 og 300 ny arbeidsplasser i Andøy.