Fornærmede fikk et kutt i øvre leppe, som måtte sys med flere sting.

Tildragelsen skjedde i oktober i fjor ved Strand bygdehus. Fornærmede i saken engasjerte seg i en krangel mellom tiltalte og hans ekskjæreste.

Situasjonen eskalerte raskt og det ble fra begge parter i større eller mindre grad utvekslet fornærmelser og eller kroppskrenkelser i form av dytt og eller slag.

– Etter en stund gikk blant annet tiltalte og fornærmede ut av bygdehuset og ned på veien nedenfor. Det samlet seg etter hvert en større gruppe ungdommer her. Til festen hadde det kommet mange personer som ikke var invitert. Stemningen var preget av høyt alkoholkonsum og fysiske og verbale konfrontasjoner, ikke bare mellom tiltalte og fornærmede, skrives det i tingrettsdommen.

–Tiltalte stod på tidspunktet over fornærmede som lå på bakken, og slo med brøytestikken med spiddende bevegelser mot tiltaltes ansiktsregion. Tiltalte slo minst to ganger og det siste slaget førte til at fornærmede fikk dypt sår i overleppen på cirka syv centimeter. Såret måtte sys med ni sting, konstaterer retten.

Den unge vesterålingen forklarte i retten at han var «nokså full» da hendelsen skjedde. Retten konstaterer at det er umulig å bringe klarhet i nøyaktig hva som skjedde, men legger til grunn at fornærmede også har vært en aktiv part gjennom slag og annen aggressiv opptreden over tid før tiltalte brukte brøytestikken mot han.

Tiltalte erkjente i retten straffeskyld. Dette, samt tiltaltes unge alder, gjorde at dommen delvis ble betinget.