Får låne 2,5 millioner til kjøp av havnebygg

Kommunestyret i Andøy godkjente onsdag at Andøy Havn KF tar opp et lån på 2,55 millioner kroner til kjøp av Gunnarbua i Andenes havn. Bygget skal bygges om til kontor- og lagerlokaler.

LÅN Andøy Havn KF får låne 2,55 millioner kroner til kjøp og ombygging av Gunnarbua (nærest kamera). Bygget skal brukes til kontorer og lager.  Foto: Jørn Aune

Andøy

Andøy Havn KF har i dag kontorer i Andøy industriutleiebygg i havna på Andenes, ens havnesjefen har kontor i Rådhuset. Nå skal dette samles i Gunnarbua, som er ei av ni redskapsbuer som ble bygget på slutten av 1990-tallet.

Bygget er i to etasjer og Andøy Havn KF fikk tilbud om å kjøpe bygget i 2017.

Tidligere i år godkjente kommunestyret kjøp av bygget, med noen forutsetninger. Kommunestyret vedtok bruksendring fra redskapsbu til kontor og lager for Andøy Havn KF, og dersom bygget selges videre, skal det gå tilbake til sitt nåværende formål som redskapsbu.

Gunnarbua eies av Gunnarbua AS, som igjen eies av Otto Bjørnar ogTore Rasmussen med 50 prosent hver.

Kystverket

I saksutredningen kommer det frem at bygget vil inneholde fire kontoer og lagerlokaler. Man ser for seg at to av kontorene skal leies ut til Kystverket i forbindelse med den påtenkte utbyggingen av havna på Andenes.