Sommer med utendørsteater på Dverberg

Robin fra Dverberg-skogen

I begynnelsen av august blir det utendørsteater i Dverberg-marka – når selveste Robin Hood kommer på besøk.

ROBIN HOOD Tre proffe skuespillere leder Robin Hood og hans menn når det for første gang settes opp rent utendørsteater på Dverberg. Fra venste: Per Magnus Barlaug som skal spille Lille John, Nikoline Spjelkavik som har regien og Victoria Røising som spiller Robin Hood.   Foto: Rita King

Andøy

– Teaterklubb’81 samarbeider igjen med Lost and Found productions når man i august presenterer sommersatsningen Robin Hood. Fra tennene til Jens, via sirkusteltet fra i fjor skal de nå inn i tjukkeste Sherwoodskogen for å stjele fra de rike og gi til de fattige, heter det i en pressemelding fra Teaterklubben.


Overrasket fylkestinget med «Annie»

Sammen med Annie-gjengen fra Teaterklubb 81 i Dverberg, opptrådte Andøy-ordfører Jonni Solsvik og Andøya Space Center-sjef Odd Roger Enoksen for fylkestingsmedlemmene mandag.

 

Teaterklubb ’81 er nok mest kjent for sitt juleteater, men klubben har også produsert sommerteater i fem år.

– Første gang utendørs

– Det er første gang vi lager utendørsteater, sier produsent i Teaterklubben, Svein Spjelkavik, som nå skal fylle Dverbergmarka med røvere.


1332 billetter er solgt – lørdag spilles siste forestilling:

– Vi har hatt Annie-er i verdensklasse

1332 billetter er så langt solgt til Teaterklubb'81s juleforestilling. Lørdag kveld spilles «Annie» for siste gang på Dverberg.

 

– Robin Hood blir en teaterforestilling for hele familien der skuespillerne inviterer publikum ut i skogen for å sloss og feste sammen med en gjeng unge rebeller, sier Spjelkavik.

Proffer på laget

Nikoline Spjelkavik har regi på stykket og Victoria Røising spiller hovedrollen som Robin Hood. De to jobber sammen i Lost and Found productions, og har tidligere hatt regi på både Annie og jubileumsforestillinga for Regine Norman, «Usynlig Selskap».


Fullklaff da sirkuset våknet til liv på Dverberg

Øynene til små og store publikummere glitret om kapp, da de aktivt fikk være med på å vekke opp et gammelt, forlatt og desillusjonert sirkus.

 

Nå har de tatt med seg Per Magnus Barlaug til å spille Lille John. Det betyr at noen av teaterklubben unge og ivrigste skuespillere får med seg profesjonelle skuespillere til forestillingen i Dverberg-marka.

– Vi lover sang, dans, akrobatikk og bueskyting for alle som finner veien inn skogen. Vær oppmerksom på lommetyver, sier Nikoline Spjelkavik med et smil.

Forestillingen har en anbefalt aldersgrense på6 år, og vises i perioden 3. til 6. august.