Tidligere i år ble det kjent at styret i Kiilgården stiftelse vil oppløse stiftelsen og selge bygget. I midten av april ble salgsplakaten spikret på veggen.

Fire grupperinger på visning

Bakgrunnen for at stiftelsen ikke så det likt å drive videre, var pengemangel og tapt egenkapital. Forrige uke ble det holdt visning i bygget.

– Det var en del folk, fra fire ulike grupperinger, på visningen, sier eiendomsmegler Anniken Eia Andreassen i Eiendomsmegler1 i Vesterålen..

Både lokale og folk utenfra

Andreassen sier at mange interessenter har tatt kontakt om bygget.

– Det er både lokale, folk utenfra med tilknytning til Andøy, og folk utenfor uten tilknytning. Foreløpig har ingen lagt inn bud på Kiilgården.

– Tror du det vil ta lang tid å få solgt Kiilgården?

– Det er budgiverne som styrer. Når det kommer inn bud, så går ting relativt raskt. Det normale, når det er snakk om næringseiendommer, er at de som er interessert vil utarbeid forretningsplaner og budsjetter før de legger inn bud. Derfor kan det ofte ta litt tid, sier hun. I Andøy kommunes matrikkel er bygget registrert som samfunnshus/grendehus.

– Er det noen som har planer utfor den bruken, så vil de nok naturlig gjøre undersøkelser før de eventuelt legger inn bud, sier Andreassen.