– Det er definitivt en drøm «in the making». Vi vet ikke hvor vi skal i fremtiden og hva som ligger og venter, men det føles veldig riktig. Vi er så heldige som har hverandre.

Mariell A. Lind Hansen forteller ivrig over telefonen fra London. For bare noen måneder siden åpnet hun scandi-kafeen Benk + Bo med kompisen Antony Burger et par kvartaler unna hippe Shoreditch - og ganske mange mil unna barndomshjemmet på Andøya i Nord-Norge.

– Jeg følte at Andøya var altfor lite for meg. Det er sikkert sånn for mange på små plasser - man føler seg litt annerledes. Litt utenfor. Det er ikke så lett å finne folk man genuint har noe til felles med, og særlig i en alder hvor man ikke har funnet seg selv ennå.

Hun fortsetter:

– Jeg følte det var mye i verden som ventet på meg.

Fra mote til mat

Instagram-profilen deres er som tatt ut av et livsstilsmagasin. Feeden er fylt av friske grønne salater med asparges, bønner og chili, luftige croissanter over en bakgrunn av knallgrønne planter, og fristende terter med mango og bær.

Selv om det ser feilfritt ut i dag, har reisen til kafeen vært lang og krokete. Etter et par år i arbeidslivet fikk hun panikk:

– Jeg følte jeg levde som en gift 40-åring, istedenfor det livet jeg faktisk ville leve som 21-åring.

Mariell søkte på fotoskole i London og fikk etterhvert fotojobber rundt i verden.

– Da jeg vokste opp hadde «alle» en workshop i garasjen der de jobbet med treverk og verktøy. Det var så kreativt, forteller Hansen.

Etter en fest hvor de tre hadde snakket om kaféideen, ble de oppringt av en festdeltager som gjerne ville investere i drømmen deres. De fant et lokale i London som var så nedslitt at de ikke visste om de ville rekke å pusse det opp til åpningen.

Skandinavisk stil

Kjelleren i lokalet Mariell og Antony fant var så utrivelig at de måtte bygge en trapp for å åpne opp og slippe inn lys. Veggene var gule, og gulvet hadde et vegg-til-vegg-teppe som så ut som det hadde ligget der siden 70-tallet.

I tillegg til innleid arbeidskraft, jobbet både Hansen og Burger hver dag og kveld gjennom en «emosjonell berg- og dalbane» med å bygge om de tre nedslitte etasjene til det som nå ser ut som en «scandi-drøm»: Minimalistisk design, treverk, betong - og enorme mengder grønne planter.

– Jeg er jo skandinavisk, så det er kanskje naturlig at det ble sånn. Jeg føler at «less is more». Det skal ikke være tepper og viktorianske møbler her, for å si det sånn. Men folk synes det er veldig fint, og mange sier de kunne ha flyttet inn, ler hun.

Hos Benk + Bo står Mariell Hansen for eventer, mens medeier Antony Burger står på kjøkkenet. Han vokste opp i en familie av bakere.

– Bestefaren min bakte for eksempel for hæren under andre verdenskrig, så jeg tror det bare har blitt en del av DNA-et mitt etter hvert, forteller han.

Nå står han side om side med bakeren deres Julian, som tidligere jobbet som hovedbaker på det ærverdige luksushotellet Savoy.

– Julian er en fantastisk person og baker, og han forlot en trygg og utrolig jobb til fordel for oss fordi han likte ideen vår. Ikke nok med det - han var i tillegg lærer for Le Cordon Bleu (anerkjent kulinarisk skole, journ.anm.). Det i seg selv er verdt å stå opp fire om morgenen for, sier Antony.

– Det er viktig for oss å prøve ut nye ting for å forstå hva folk faktisk vil ha. Jeg er veldig stolt av det vi gjør, sier Antony over telefonen.

Mariell Hansen er klar på at Benk + Bo ikke bare er en kafé - det er en livsstilsbygning med events, bakeri, møterom og yogastudio. De har nylig ansatt en «events manager». På sensommeren skal de begynne å bygge en ny kafé i Hoxton, som ligger i bydelen Hackney i London.

Selv om ting går den rette veien, savner Mariell Hansen Andøya. Hun drømmer om å åpne en filial der.

– Jeg savner det å gå ut i garasjen og lage noe med det man har. Man føler veldig at man er en del av noe når man vokser opp på små plasser, siden alle kjenner alle. Det er alltid et kjent fjes på butikken, for eksempel, sier Hansen og fortsetter:

– Jeg har savnet det veldig i London siden er en en såpass stor by. Det er ikke så lett å finne en plass man hører hjemme.