Odd Roger ENoksen:

– Julegaven jeg vil ha fra Bakke-Jensen er å få P8-vedlikehold til Andøya

Direktør for Andøya Space Center fortalte Frank Bakke-Jensen at han ønsket P8-vedlikehold til Andøya.

Jonni Solsvik, Frank Bakke-Jensen og Odd Roger Enoksen under debatten. 

Andøy

På spørsmål fra debattleder, Geir-Bjørn Nilsen, om hvilken julegave han ønsket seg i årets Statsbudsjett, svarte Odd Roger Enoksen.

– Om jeg skal be om en julegave, ville jeg bedt om å få et vedlikeholdssenter på P8 til Andøya. Da kunne vi fått videreført kompetansen på Andøya og videreutviklet det også til privat sektor.

– Er dette mulig?, spurte Nilsen:

– Ja, det er det. Dere driver nybrottsarbeid. Det dere skal gjøre her krever at det må lages nye regler, det er et kjempearbeid som skal gjøres. Vi leverer på finans, men vi må levere på vilje. Da må det brettes opp ermer, så må dere komme til oss så skal vi gjøre det vi kan. Den tanken har jeg tenkt mange ganger, men jeg kan ikke love her og nå at noe slikt skal skje.

– Det svaret var jeg godt fornøyd med, sa Enoksen.