Forsvarsministeren og hans følge kom til Andøya sent mandag kveld, og var da på besøk hos Andøya Test Center (ATC).

Etter det Andøyposten erfarer ble de orientert og fikk et innblikk i øvelsen ATC gjennomfører med den tyske marinen denne uken.

Frokostmøte

Tirsdagens program startet med et frokostmøte på hotell Marena, der ordfører Jonni Helge Solsvik og direktør ved Andøya Space Center (ASC), Odd Roger Enoksen, deltok.

– I samtalen hadde vi fokus dagens program og på forventninger vi har i forhold til areal som er nødvendig i forhold til prosjekter ved Andøya Space Center og Andøya Test Center. Det vil være avgjørende for å lykkes, sier Solsvik.

Ordfører Jonni Helge Solsvik og direktør ved Andøya Space Center, Odd Roger Enoksen utenfor hotell Marena etter frokostmøte med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Her i samtale med daglig leder i Andøya Test Center, Gunnar Jan Olsen (t.v). Foto: Tord Viken

– Fikk dere signaler på om han har med seg noe til Andøy-samfunnet?

– Om han har med seg noe nytt får vi se i møtene vi skal ha senere i dag, sier Solsvik.

Møter på flystasjonen

Klokken 9 dro forsvarsministeren inn på Andøya flystasjon for å ha møter med ledelse og tillitsvalgte der. Senere i formiddag skal han ha møter med Andøy kommune, ATC og ASC.

Forsvarsministeren skal i tillegg besøke den tyske marinen som øver i området. Dagen avsluttes på Folkets Hus, der Bakke-Jensen vil delta på et folkemøte arrangert av Andøyposten og VOL.

Selve folkemøte begynner klokken 15.30, men dørene åpner 15.00. Folkemøtet blir også streamet live på VOL.