Programmet til Risøyhamndagan som har slått seg sammen med Risøyhamnmartnaden er fullt fra morgen til kveld.

– Det er 27. gang at vi arrangerer Risøyhamnmartnaden sier Lill Bente Holann.

– I fjor startet vi Risøyhamndagan, egentlig ganske spontant, forteller Johannes Benjaminsen, yngste generasjon Benjaminsen.

Konsert og fest

Med seg på laget har de Andøygutten Il, sammen samarbeider de om å sette Risøyhamn på kartet og skape best og flest mulige opplevelser for besøkende. Rosinen i pølsa som det gjerne kalles, er at det sagnomsuste kultbandet Senjahopen tar turen over, de har spilt flere ganger på Buktafestivalen og karakteriserer selv musikken sin som outlaw country rock and roll. Bandet Trinity Duo fortsetter festen til ut på natten.

– Vi kommer til å holde åpent utover kvelden med servering og musikk så lenge det er lov og liv, sier han.

Havblikk

– Veteranbåten Havblikk kommer med to andre veteranbåter som vil være åpne for besøkende, forteller Johannes videre. – Ja, det vil komme til å være stappfullt av båter i havna så det blir rene sørlandsstemningen, fortsetter Lille Bente. Det vil være muligheter for camping og bobiler i tillegg til båtplasser i småbåthavnen for dem som vil sette av hele helgen i Risøyhamn under arrangementet.

Martnad

Martnaden starter med at man tar imot Hurtigruten med seniordans på brygga, fortsetter Mette. Så blir det marked på det vakre bygdetunet med en masse ulike utstillere og tilbud for besøkende i alle aldre, også barn. – Vi er opptatt av at vi skal kunne tilby noe til alle generasjoner. Det kommer til og med en kar med egen dreiebenk som skal vise tradisjonelt trehåndverk, sier Lill Bente. –

– Og du må ikke glemme å fortelle at Vesterålen motorhistoriske klubb kommer med veteranbiler, og vi vil dele ut årets Ildsjel-pris, avbryter de hverandre ivrig for å fortelle.

Arrangementskomitéen ser frem til å vise frem Risøyhamn, den fine bygda de er så stolte av, fra sin beste side. De har bestilt godvær, men kan garantere topp stemning uansett værforhold. Risøyhamn er stedet å være i juli, sier de skråsikkert med store smil.