«Different Kinds of Stars» oppstod da Nikoline Spjelkavik (Andøy) og Victoria Røising (Fredrikstad) skulle lage sin avgangsforestilling ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad i 2016. De to som egentlig studerte til å bli skuespillere var etter tre år på scenekunstutdannelse lei av teater og med det ble «Different Kinds of Stars» til - en forestilling omtalt som alt fra opera og musikal, til rein og skjær Punk.

I «bandet» spiller Ulf Knudsen fra Betong Hysteria og Sister Rain gitar, Henry Solstrand bass og Johanna Holt Kleive trommer.

8. juli gir de ut Robbery, den første singelen. I tillegg slippes musikkvideoen, som de har laget sammen med filmskaper Catharina Wandrup. Catharina ble uteksaminert fra Den Norske Filmskolen i 2016, samme året som Nikoline og Victoria var ferdige med studiene og startet sitt teaterkompani «Lost and Found Productions». I tillegg har de samarbeidet med 11 unge mennesker som er med som skuespillere i videoen. Den kan du nå se i videovinduet over.

Musikkvideo

Musikkvideoen ble spilt inn i Harstad under Festspillene, og er av den spenstige sorten.

– Vi kan røpe at halvnakne rotter, barn med neseblod og pistol, påtente bamser, og nedtagging av biler blir å se. Harstad sentrum forvandles til et dystopisk univers hvor oustidere og rebeller regjerer.

– Hele konseptet bak Different Kinds of Stars er ungdom. Uavhengig av alder tror vi ungdom handler om åpenhet og vilje til endring både personlig og i verden. I bandet er vi 18-59 år gamle, men 100% Peter Pan, sier Nikoline.