Konkurransen ble holdt på Fyn i Danmark, og Ra vant klassen 35-39 i AG-klassen (aldersgrupper). Øvelsene bestod av tre kilometer svømming, 120 kilometer sykling og 30 kilometer løping.

Ra kom i mål på tiden 6.01.17. Han brukte nesten 44 minutter på svømmingen, syklingen ble unnagjort på tre timer og fem minutter og den avsluttende løpingen brukte Ra to timer og syv minutter på. I tillegg brukte han nesten fem minutter på å skifte mellom svømming og sykling og mellom sykling og løping. Ra var fire minutter foran nummer to i sin klasse, og totalt nummer 10 i AG. Fire av de som kom foran Ra var eldre enn han, ellers var de yngre enn han.

Ironman

Ra sier til Vol at VM ikke er hovedmålet i år.

– Det er flere triathlonforbund. Det største er merkevaren «Ironman». 18. august drar jeg til Sverige for å delta i en kvalifiseringskonkurranse. Gjør jeg det godt nok i den konkurransen, vil jeg kunne kvalifisere meg til Ironman-finalen på Hawaii, som går av stabelen andre helg i oktober.

Fantastisk

Jan-Morten Ra sier til VOL at han trener fordi at han liker å trene, ikke fordi han ønsker å vinne. Han medgir likevel at det var utrolig kjekt å vinne.

–  Det ga meg en fantastisk følelse, uten tvil, sier han.

–  Hva var du mest fornøyd med?

– Denne gangen var det løpingen alt stemte på. Jeg visste jeg å bra an, og forsøkte å kontrollere litt. Det gjorde at jeg holdt distansen godt. Normalt er løpingen min svakeste distanse. Svømmingen var kanskje litt svakere enn ventet.

– Hvordan forbereder du deg til triathlon?

– Jeg trener cirka 15 timer i uken, gjerne et par ganger for dagen. Det kan kanskje være løping på morgenen og svømming om kvelden, eller at jeg hopper rett av sykkelen og springer videre. Alle som har forsøkt å gjøre det, vet at det gir en merkelig følelse, sier Ra.