Det var kø og blidt stemmesurr utenfor Bakeriet i Kong Hans gate på Andenes: mange hadde møtte frem for gjenåpningen av bakeriet etter at det stengte tidligere år. Mange har savnet bakeriet og i dag ble deres ønsker oppfylt.

Folk i alle aldre strømmet inn og handlet bakervarer og mange likte den nye disken som åpner seg mot kundene.

– Dette er kjempefint og ren nostalgi, sier Ragnhild Rasmussen som er en av de første kundene. Hun jobber i barnehage og har fylt en pose med hveteboller som hun skal ha med tilbake til barnehagebarna for å gjøre litt ekstra stas på denne dagen.

Bård Jakobsen som er primus motor bak gjenåpningen har stått på helt til det siste for å få til åpningen.

– Det har vært et slit å få alt på plass, men dette er en gledens dag, nå er vi i gang og gleder oss stort til fortsettelsen av 100 år med bakeri på Andenes.

Bakeriet vil i tillegg til å selge klassikere basert på gamle oppskrifter se an hva kundene ønsker og tilpasse seg. Men denne dagen var alle kunder på Andenes fornøyd.