Det er ikke utenom-jordiske som har vært på ferde, men to gode hyttenaboer som har latt kreativiteten komme til uttrykk.

Rune Øverås, som til daglig arbeider ved 333-skvadronen på Andøya flystasjon har hytte på Gyllseth gård på Stokland. Nabogården som heter Teigan gård er også en hytteeiendom. Her ferierer Kjell Lund og kona Mette Lund.

– Kjell og kona har hytte rett ved vår hytte, og vi satt og hadde det litt koselig på lørdagskvelden der vi snakket om mye forskjellig, sier Øverås.

I løpet av kvelden kom samtalen inn på kornsirkler.

– Det ble nevnt at vi kanskje skulle lage noe greier? Så jeg viste han symbolet, og vi ble enige om at vi skulle lage det, humrer Øverås.

– Alle ble helt i hundre

Helgenen «The saint» er symbolet til 333-skvadronen ved Andøya flystasjon og er å se på alle Orion-flyene.

– Vi hadde avtale på søndag i forrige uke om at vi skulle lage det sammen. Da jeg kom bort litt etter lunsj søndag hadde han allerede vært ute og laget det, med hjelp fra kona Mette, sier Rune Øverås.

– Hvordan redskap ble brukt?

– Det er en vanlig gressklipper. Naboen er en ordentlig «pellementmaker» og ordner mye stilig, han har blant annet bygd en gapahuk og lager også mye forskjellig. Han hadde en plan da han begynte klippingen og delte opp figuren. Det ble startet i midten med et tau rundt, slik at sirkelen ble helt perfekt, sier han.

– Har dere fått kommentarer om kunstverket?

– Du kan ikke se det fra bakken, men du kan se det fra fjellene. Vi var og fløy over der på onsdag denne uka. Jeg sa til de ombord at vi måtte fly over her, for å se noe kult. Og alle ble helt i hundre, ler Øverås.

Orion-besetningen sørget for å ta bilde av hyllesten.

– Vi skal henge opp bildet på Andøya flystasjon. Vi fløy faktisk forbi to ganger, og det ble mye snakk om dette på jobb. Det ble absolutt et lite lyspunkt, i en ellers slitsom hverdag, sier Øverås.