Med et drøyt år igjen til kommunevalget og allerede i juni presenterte Andøy Høyre sin ordførerkandidat Matz Abrahamsen.

Nå følger Senterpartiet etter og de har valgt å satse på Knut Nordmo, som de to seneste periodene har vært varaordfører i Andøy. Fra tidligere har han bakgrunn som gårdbruker og har vært aktiv innenfor landbrukspolitikken både regionalt og nasjonalt.

– Med valgresultatet fra i fjor som grunnlag. Er du klar for å bli ordfører?

– Det skal et valg til først, så får vi se hva resultatet blir, sier Nordmo.

– Det er ingen tvil om at intensjonen er at vi skal ha ordføreren, sier Tore Pettersen i nominasjonskomiteen.

Knut Nordmo og Tore Pettersen i nominasjonskomiteen. Foto: Tony Gulla Sivertsen

– Klare

Nordmo sier de er klare til å ta ansvar.

– Jeg har selvfølgelig tenkt nøye gjennom det, før jeg takket ja. Det er et stort ansvar. Nå har jeg vært varaordfører i snart to perioder, og lært mye, sier Nordmo. Han er overbevist om at Andøy kommune har en lys fremtid.

– Jeg er optimistisk når det gjelder Andøy kommune og andøysamfunnet. Derfor synes jeg det vil være særdeles spennende å få en slik mulighet, sier Nordmo.

– Legger dere opp til å fortsette samarbeidet med Høyre og KrF etter valget neste år?

– Ser ikke noe grunnlag for å gjøre store endringer, men det skal være et valg først, så får vi se.

Vekst

Etter at Høyre, Frp og Arbeiderpartiet gikk sammen om å legge ned Andøya flystasjon, har Senterpartiet opplevd en formidabel medlemsvekst i Andøy.

– Vi har nå over 100 betalende medlemmer. Det gjør at vi må jobbe litt med organisasjonen for å få engasjert disse medlemmene. Vi vil ha medlemsmøter og prøve å engasjere de i forhold til valget, og se om noe vil stille på listen vår, sier Nordmo.

Andøy Senterparti håper å ha resten av valglisten og det politiske programmet klart i løpet av høsten