Andøys politikere er endelig papirløse, åtte år etter at det ble vedtatt at de skulle være det

Andøy kommune vedtok allerede i 2010 å bli papirløs for å spare porto, utkjøring, leie av kopimaskin og ressurser til administrasjon. Siden ble vedtaket en kasteball mellom kommunestyre og forvaltning til man i dag har kommet frem til en løsning. I fjor fikk rådmann Kirsten Lehne Pedersen gjennom et vedtak på å bruke 295 000 kroner for å få gjennomført papirløse politikere i Andøy.

Varaordfører Knut Nordmo synes det er stas at kommunestyre endelig har blitt heldigitale.  Foto: Tord Viken

Andøy

Nå er den store dagen her. Etter en kort innledning fra ordfører Jonni Solsvik (H) som har prøvd portalen, får de fremmøtte representantene grunnleggende innføring i portalen Acos fra formannskapssekretær Greta Jacobsen. Etterpå får de utdelt hver sin iPad av IT-konsulenter fra kommunen som skal gi dem veiledning i å bruke portalen.