Høken slo serievinner Morild2:

Var sjanseløse mot hjemmelaget på Bleik

Høken vant fortjent 2-1 mot serievinner Morild2 på Bleik mandag kveld. Foreløpig er alt åpent i opprykkskampen.

SHOW:Høkens Rune Pettersen shower og utspiller Morildspillerne på venstre siden. De ender i en assist og 2-0 til Høken.  Foto: Mette-Helene Berger Amundsen

Trener Jarle Ragnar Meløyønsker ikke at laget hans Morild2 skal rykke opp i fjerde divisjon.   Foto: Mette-Helene Berger Amundsen

Andøy

Høken førte an mot Morild2 i sesongens siste kamp på Ressegrava på Bleik. Etter 25 minutter kjørte Høkens Preben Hanssen hardt på fra venstre siden. Noe som førte til en assist til Trond Preben Kristiansen som nettet inn til 1-0.

Det meste foregikk på Morilds banehalvdel, men det ble mye sjanser og mye bom for Høken. Det samme skjedde med Morild de få gangene de kom over til Høkenmålet.

Etter pause fortsatte Høken å dominere. Etter 15 minutter kjørte Høkens Rune Pettersen et skikkelig one-man show i rundspilling av alle Morildspillerne fra venstresida. Dette førte til assist til Preben Meling Selås som scoret 2-0 til det lykkelige hjemmelaget. Sjansene fortsatte foran Morildmålet uten at det førte til noe.

Sesongdebut i siste kamp

På sidelilnja jogger trener Jarle Ragnar Meløy (52). Han er klar til sesongdebut i Morildtrøya.

– Jeg hadde ikke tenkt meg utpå, men jeg må visst det likevel, flirer han. Etter det snur spillet litt, og Meløy får en assist til unge Vebjørn Høidahl Vottestad som scoret 2-1 til bortelaget. Etterpå så det farlig ut for Høken, og Morild holdt på å utlikne flere ganger. Men keeper Mikal August Pettersen og forsvaret sto imot til siste slutt. Kampen endte med 2-1 seier til Høken.

Høkentrener Geir Malvik sier at han forventet at laget hans skulle slå serievinneren Morild.

– Vi har spilt såpass bra de siste kamepene at det ikke kom overraskende. Vi må nok vente en måneds tid på å finne ut om vi rykker opp. For oss er det ingen stor sak om vi blir værende i femte divisjon, smiler han.

– Håper ikke Morild2 rykker opp

Trener Jarle Ragnar Meløy sier at Høken vant fortjent, men at det fort kunne ha blitt uavgjort på slutten.

–  Jeg håper ikke at Morild2 rykker opp i fjerde divisjon. Jeg synes vi har nok med femte divisjon. Vi er et rekrutteringslag, og en perfekt start for de yngre debutantene. Akkurat som han som scoret i dag for første gang. Slikt varmer, sier Meløy. Han håper Høken rykker opp.

– Akkurat det er ikke noe tema en gang, sier Høkens Preben Hanssen til Andøyposten. Han tror Bleikslaget blir værende i femtedivisjon til neste år.

Åpent hvem som rykker opp

Etter Melbo2 sin seier over Stokmarknes mandag kveld er fortsatt alt åpent i forhold til hvem som rykker opp. Morild2 har vunnet serien med 34 poeng, men kan ikke rykke opp dersom A-laget til Morild forbilr i fjerde divisjon.

Det blir trolig ikke avgjort før om 14 dager, da Morild møter AIL på Andenes. Dersom Morild rykker opp i tredje divisjon, vil Morild2 kunne rykke opp i fjerde divisjon.

I motsatt fall er plassen åpen for Melbo2 som endte på andre plass i 5. divisjon med 27 poeng. Men akkurat nå ligger A-laget til Melbo an til å rykke ned i 4. divisjon. Dersom de rykker ned, kan ikke Melbo2 rykke opp. Da er det i siste instans duket for opprykk for Høken som endte på 3. plass i serien med 26 poeng.