Trenger sårt rekruttering til byggfag:

– Bør få stipendordning

Lysende utsikter på byggefronten i Andøy til tross. Det veksler mellom null og én elev fra Andøy som velger byggfag etter ungdomsskolen. Kjetil Rønning-Hansen i Karstein Kristiansen Entreprenør AS (KKE) oppfordrer Andøy kommune til samarbeid om stipendordninger.

uteksaminert: Daglig leder Kjetil Rønning Hansen i Karstein Kristiansen håper på flere lokale ungdommer som satser på tømrer- eller betongfag. Her avbildet sammen med Alv Emil Rydland som gikk rett inn i fast jobb i bedriften etter at lærlingtiden var over i vinter. foto: mette-helene berger amundsen 

Andøy

Rønning-Hansen berømmer kommunestyrepolitiker John Helmersens interpellasjon i kommunestyret i juni, med spørsmål til ordfører Jonni Solsvik om å vurdere en stipendordning til ungdom som velger å utdanne seg innen tømrer- eller betongfag. Ordningen innebærer å forplikte seg til å komme hjem etter endt utdanning.