Kjølhågen åpen igjen

Fylkesvei 82 over Kjølhågen var søndag kveld og mandag morgen stengt på grunn av værforholdene. Klokken 0800 åpnet veien igjen.

Kjølhågen. Denne veien er stengt søndag kveld.  Foto: Arkivfoto

Andøy

Det meldes på SMS-tjenesten fra Statens Vegvesen.

– Veien har stengt seg på grunn av sterk vind, sier vakthavende ved Vegtrafikksentralen søndag kveld.

Mandag morgen var ståa den samme. Klokken 08:00 ble ny vurdering tatt og veien ble da åpnet.

Lar bilen stå

Søndag kveld havnet Anne-Karin Sørlundsengen og Rune Stave mellom bommene da de ble stengt. De kom sørfra på vei hjem fra Tromsø. Ifølge Stave var det ingen blink i lyset sør på veien, tross mye vind. At veien var stengt ble åpenbart da bommen var nede i motsatt rening.

– Jeg varsla om at veien var stengt kvart på seks, og det gikk da 20-25 minutter før meldinga kom på sms fra Vegvesenet, sier andværing Rune Stave.

Ifølge Vegtrafikksentralen er det også tekniske problemer med bommene, noe som fører til at de ikke får åpna bommene og sluppet ut disse bilene. Derfor har de innkalt entreprenør - men denne kommer helt fra Sortland. Derfor valgte ekteparet Stave og Sørlundsengen å heller la bilen stå igjen.

– Nå har vi latt bilen stå og blitt henta, så vi er hjemme. Vi sto der i tre kvarter før vi ble henta. Det står flere biler der, det sto tre biler der da vi skulle kjøre ut. Det tar jo halvannen-to timer før de kan være her når de kjører fra Sortland, så vi får heller hente bilen når vi får varsel om at veien er åpen, sier Stave.

Håper vinden løyer

– Vi har entrepenør på tur ut dit. Det blir tatt en vurdering når entreprenøren er der om hvorvidt veien skal åpnes igjen eller om kun disse bilistene skal slippes ut, sier vakthavende ved sentralen søndag kveld.

Etter det VOL kjenner til, er de tekniske problemene løst, men vinden skaper fortsatt problemer på strekninga.