Hun går sin egen vei og valgte utdannelse ut fra interesse:

– Du er ikke tett i pappen selv om du velger yrkesfag, sier Astrid som er eneste jente blant gutta

Astrid Åbergsjord fulgte ikke flokken i sitt skolevalg, og valgte yrkesfag. Denne uken er hun utplassert i verkstedhallen hos LNS på Strandland. Der etterlyser de bedre tiltak for lærlingplasser hos bedrifter.

Fascinert av store maskiner: Astrid Åbergsjord ville tidlig finne ut av hvordan motorer og anleggsmaskiner hang sammen. Nå lærer hun både å reparere dem, skru dem fra hverandre og sette dem sammen igjen, under utdannelsen til anleggsmaskinmekaniker.  Foto: Tord Viken

Andøy

Interessen for motorer og maskiner våknet tidlig for Astrid Åbergsjord. Hun vokste opp på gård med store tunge maskiner, og lot seg fascinere av praten mellom gutta om mekking på bil og store kjøretøy.