Bård Flovik gir seg som trener for Alta IF

Lørdag kveld ble det kjent at andværing Bård Flovik har sagt opp jobben som trener for Alta IF, og dette etter én sesong.

Andværing Bård Flovik.  Foto: Arkivfoto.

Andøy

Det var Altaposten som omtalte saken først.


Flovik fredet - inntil videre

Andværing Bård Flovik får fortsette som TIL-trener etter et krisemøte i klubben onsdag.

 

– Jeg har informert styrelederen i fotballgruppa, klubbens sportslige ledelse og spillerne om dette i dag. Det har ingenting med verken Alta IF eller spiillergruppa å gjøre. Men jeg har slitt med å finne meg til rette, og savner familien og Tromsø veldig. Jeg har blitt tilbudt en meget spennende jobb utenfor fotballen, og etter en totalvurdering har jeg bestemt meg for å flytte hjem ett år før kontrakten min går ut, sier Bård Flovik til A-sporten.


Vesteråling Kristian Høydal ble leder i TIL for tre uker siden:

TIL styrer mot gigantunderskudd: – Jeg er lite grann forbauset

Han har vært daglig leder i TIL i bare tre uker. Nå må Kristian Høydal håndtere en svært krevende økonomisk situasjon.

 

Alta IFs sportslige koordinator og kontorleder Rune Berger, sier på klubbens nettside at dette kom veldig overraskende og brått på, men at slik er fotballen.

–  Samarbeidet med Bård har vært meget bra, og vi ønsker å si tusen hjertelig takk for jobben han har gjort siden han kom hit. En flott kollega og fagmann som har bidratt på en meget god måte for Alta IF. Vi vil så raskt som mulig starte en prosess for å få på plass en ny hovedtrener til sesongen 2019, skriver Berger.


Peter Aas gjenforenes med Bård Flovik i Alta

Melbu-gutt og tidligere Tromsø IL-spiller, Peter Aas (20), er klar for Alta.

 

Flovik blir i jobben til over nyttår. Og skal nå i gang med forberedelsene til neste sesong i desember.

– Jeg har bare gode ting å si om klubben og spillerne. Jeg reiser herfra med minner for livet, og kommer for all fremtid til å prate opp Alta IF og guttene som har gjort en formidabel innsats under min ledelse. Jeg kommer til å savne klubben, spillerne og de andre i støtteapparatet, og det virker som at det er mange som kommer til å savne meg. Det er tøft å ta en slik beslutning. Men jeg ønsker å prioritere annerledes det neste året, så jeg står helt og holdent inne for det valget jeg nå har gjort, sier han til Altaposten.