– Er det trygt på Andenes?

Mormor Gøril Jonassen Pedersen stiller spørsmålet om hvor trygt det er å bo på Andenes etter å ha opplevd at eneste ambulanse på vakt var opptatt da de trengte den som mest.

ambulansebytte: Turid Lanesskog måtte bytte ambulanse for at Jacob (1) skulle få hjelp umiddelbart. Gøril Jonassen Pedersen setter spørsmålstegn ved de ansvarlige ved Nordlandssykehuset i forhold til om de har gjort en god nok risikovurdering ved å redusere ambulansetjenesten ytterligere i Vesterålen. Er de villig til å ta ansvar dersom liv går tapt? illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

– Vi er hjemme igjen med en klump i halsen. Kan vi forvente å få øyeblikkelig hjelp neste gang?

Andøy

Facebook-innlegget til Pedersen har blitt delt av 349 og fått 146 kommentarer. Problemstillingen er hvorvidt man får ambulanse når man trenger det i disse tider der Nordlandssykehuset har redusert ambulanseberedskapen. Pedersen skriver følgende om lille Jacob (1) sitt første møte med Helse-Norge.