Senterpartiet foreslår penger til Andenes havn

Mandag la Senterpartiet frem sitt forslag til statsbudsjett for 2019. Partiet vil bevilge penger til oppstart av havneprosjektet på Andenes.

HAVN Liv Signe Navarsete og Trygve Slagsvold Vedum vil bevilge penger til oppstart av havneprosjektet på Andenes.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Andøy

Sp foreslår 80 millioner kroner til fiskerihavner, og peker blant annet på Andenes og Sørvær som prosjekter som skal få midler. I tillegg vil man bevilge20 millioner kroner til å forsere arbeidet med skipstunnelen ved Stadt.

Sp vil også bevilge 20 millioner kroner til å redusere prisene og øke flytilbudet i kortbanenettet i Norge.

Mer til Luftforsvaret

Sp vil også bevilge 10 millioner kroner til Luftforsvaret for å sikre at man opprettholder kapasiteten med dagens F 16 kampfly og P3 Orion overvåkingsfly samtidig som man forbereder overgangen til nye flytyper.

Ut over det er ikke Andøya flystasjon nevnt i Senterpartiets budsjettforslag, men en person med rød t-skjorte der det står «slå ring om Andøya flystasjon» er tatt med i budsjettdokumentet.

Ellers vil Sp bevilge én milliard kroner mer til Hæren sammenlignet med det regjeringen foreslår i sitt budsjettforslag.

Kommunene

Sp vil også bevilge mer til kommunene. Dersom partiet, mot all formodning, skulle få flertall for sitt opplegg, vil kommunene i Vesterålen få17,4 millioner kroner mer å rutte med neste år om man sammenligner med regjeringens budsjettforslag.

Det er Sortland (7,1 millioner kroner), Hadsel (5,4 millioner kroner) og Øksnes (3,8 millioner kroner) som vil få det meste av denne økningen. Andøy og Bø vil få beskjedne 0,6 og 0,5 millioner kroner mer.