Produserte 650 armbånd:

Perlet mot kreft

– Vi gjør dette for å støtte kampen mot kreft, sier Juliane, Elena og Renita, som til sammen perlet 34 armbånd for «Fuck cancer»-kampanjen.

STØTTE – Vi gjør dette for å støtte kampen mot kreft, sier Elena Blix Dahle, Renita Alsos og Juliane Thorsdatter Sletten, som laget 34 armbånd.  Foto: Jørn Aune

Andøy

«Fuck cancer» er et samarbeid mellom Ung kreft og Kreftforeningen. Over hele landet har folk perlet armbånd med ordene «Fuck cancer». Armbåndene selges for 100 kroner per stykk.

KONSENTRERT Å lage armbånd krever dyp konsentrasjon. Her er Elsa Enoksen og Bjørg Michaelsen aksjon. 

KONTROLL Annica Dalbakk og Kristian holter samlet inn og kontrollerte armbåndene etter hvert som de ble ferdig.  Foto: Jørn Aune

 

– Inntektene går uavkortet til kreftforskning og unge berørt av kreft, står det på Kreftforeningens nettsider.

70 perlere

Torsdag var det invitert til workshop i Lioshuset på Andenes for å lage armbånd for å samle inn penger til kreftsaken.

Rundt 70 personer møtte frem og produserte en stor haug med armbånd i løpet av drøye to timer.

– Det ble laget rundt 650 armbånd. Det var ei som laget 28 armbånd på de 2,5 timene vi holdt på. mange ga tilbakemelding om dette må vi gjøre igjen, så det kommer nok flere workshops etter hvert, sier Annica Dalbakk til VOL.

Med en pris på 100 kroner, vil det 65.000 kroner til kreftsaken når armbåndene er solgt.

– Vil støtte kreftforeningen

Den som produserer 10 armbånd, får beholde ett selv. De andre sendes til Kreftforeningen og selges i foreningens nettbutikk.

OPPMØTE Både unge og godt voksne møtte frem torsdag for å perle armbånd til inntekt for Kreftforeningen.  Foto: Ann-Mari Kiil

OPPMØTE Annica Dalbakk og Kristian holter samlet inn og kontrollerte armbåndene etter hvert som de ble ferdig.  Foto: Ann-Mari Kiil

Torsdag var både unge og godt voksne samlet for å perle armbånd.

– Vi gjøre dette for å støtte Kreftforeningen, sier Elena Blix Dahle, Renita Alsos og Juliane Thorsdatter Sletten, som var blant de mange perlerne.

Og etter en kjapp opptelling, kom de tre jentene frem til at de hadde produsert 34 armbånd til sammen i løpet av kvelden.