Ledeteamet i Andenes IL klart:

Tom Stenvoll trapper ned i lederteamet

Andenes IL har onsdag kveld offentliggjort sitt nye lederteam.

Tom Stenvoll kan ikke lenger være hovedtrener for Andenes IL på grunn av sin rolle som trenerutvikler.  Foto: Jørn Aune

Andøy

Klubben melder om hvem som er med i lederteamet i en pressemelding onsdag kveld.

De endrer litt på ledermodellen sin, og vil ha flere ledere som har ansvar for forskjellige områder.

I sesongen 2019 kommer Sveinung Ellingsen, Frode Stave, Kurt Tomas Nyheim, Jo Sande Skei og Jan Eirik Olsen til å være i trenerteamet, melder de.

Det betyr også at nåværende hovedtrenr Tom Stenvoll vil trappe ned sin rolle. Han vil fremdeles være en viktig støttespiller og bistå lederteamet, men han kan ikke trene laget fordi han har fått ny jobb som trenerutvikleri fotballkretsen (Hålogland fotballkrets).

Stave skal ha hovedfokus på individuell oppfølging, Ellingsen skal ha et helhetlig ansvar (han legger samtidig opp som spiller og skal ikke spille for laget kommende sesong), Skei skal være keepertrenr, Nyheim fortsetter som fysioterapeut og som fysisk trener, mens Olsen har rollen som lagleder.

«Styret i Andenes har god tro på denne modellen, hvor spillerne vil få tettere oppfølging både individuelt og som lag,» skriver klubben i sin pressemelding.

De ønsker å takke «Rune Rydningen og Christian Blix for den jobben de har gjort gjennom flere år.  Christian er fremdeles med i klubben, og vil nå bruke kompetansen sin i yngres avdeling som trener for to lag,»  skriver de. Rydningen og Blix var en del av trenerteamet til A-laget forrige sesong, men vil ikke ha denne rollen nå.

Styret avslutter sin pressemelding med å si følgende om avtroppende hovedtrenr Stenvoll:

«Klubben er veldig glad for at Tom Stenvoll kan bidra med sin kompetanse for hele kretsen gjennom jobben sin som trenerutvikler for hele kretsen og av den grunn må justere sin rolle i teamet. For kontinuitetens del i klubben er det sterkt ønsket å ha med Tom videre rundt seniorlaget til AIL i en annen rolle.»