Årets første bookinger har mye variert, ungt og nordnorsk:

ISÁK til Rock Mot Rus

ISÁKs vokalist Ella Marie Hætta Isaksen har vunnet mange hjerter etter at hun deltok i, og vant, NRKs «Stjernekamp» i høst. Nå er hun og bandet klare for Rock Mot Rus.

ISÁK: Med vokalist Ella Maria Hætta Isaksen i front, spilte ISÁK en utsolgt konsert på Sortland i helga. I april er de klare for Rock Mot Rus-scenen. Publikum fikk selvfølgelig høre joiken, som var med å sikre henne seieren i NRKs «Stjernekamp».–Den er knalltøff! Like rå, overveldende og mektig som natur i nord, pulserende som hjerter under nordlys, barsk som nordavind, skriver VOLs konsertanmelder Tone Marit Sørensen om den delen av helgas Sortlands-konsert. Foto: Tone Marit Sørensen 

Booker: Bookingsjef Renate Ingvartsen og festivalsjef Kristin Krey sammen med fjorårets headliner Sondre Justad. Foto: Tord Viken 

Razika: De skulle egentlig spilt i 2018, men nå er de klare for Rock Mot Rus 2019. Foto: Truls Bakken 

Andøy

– Hele Norge har fått med seg hva Ella Marie har prestert under «Stjernekamp», og med en utsolgt konsert på Sortland nå i helga, øyner jeg håp for at vi kan bevege hele Vesterålen til Andøya og Rock Mot Rus i palmehelga neste år, sier festivalsjef Kristin Krey.

Mange spennende på lista

Sammen med bookingsjef Renate Ingvartsen og Rock Mot Rus-styret, har festivalsjefen nå begynt å få på plass en god del av headlinerne som skal få gulvet til å gynge når idrettshallen på Andenes transformeres til en helstøpt rockearena 12. og 13. april neste år.

– Årets bookinger er varierte sjangermessig, og det er den yngste bookingen vi har gjort. Det er helt tilfeldig, sier Ingvartsen, og legger til at flere av headlinerne som er klare er fra Nord-Norge.

– Lista inneholder mange spennende «up and coming» band jeg tror vi blir å høre mye av fremover, sier bookingsjefen til Andøyposten.

Nominert til P3Gull

Så langt i høst, før mandagens slipp av ISÁK, har Rock Mot Rus fire headlinere klare.

– Vi har sluppet Halie, som var nominert til årets nykommer i P3Gull i helga, sier Krey. I begrunnelsen for nominasjonen skriver P3Gull at unge Halie med en stor stemme, bunnsolide låter og sterke opptredener på en rekke scener, allerede har truffet et stort publikum og vist at hun blir å regne med i tiden som kommer.

De skulle stått på scenen i 2018

Northkid fra Alta og fjorårets vinner av rockemønstringen, Regnvær, er også klare. Det samme er bergensjentene i Razika.

– De skulle egentlig stått på Rock Mot Rus-scenen i 2018, men i stedet blir det i 2019, med helt ny musikk i bagasjen, sier festivalsjefen. Bandet, som blant annet står bak radiohiten «vondt i hjerte», slipper sitt fjerde album, «Sånn kjennes verden ut», på fredag.

Flere artistslipp før jul

Ingvartsen og Krey vil ikke si hvilke flere headlinere de har i ermet, men lover flere artistslipp i tiden fremover.

– Vi slipper fire–fem artister til før jul. Det er svært spennende artister, og noen av dem har samarbeidet med artister vi har hatt på RMR tidligere, som Snø og Joddski. De er unge og sultne, og Joddski prater varmt om dem. Ungt og tungt er et annet stikkord, sier Ingvartsen til Andøyposten.