Luftvingsjef Ingvild B. Jensrud om de neste årene:

Kommer til å være krevende helt til P3-Orion er parkert for godt

Fredag morgen var det stasjonsoppstilling ved 133 Luftving på Andøya flystasjon, og luftvingsjef Ingvild B. Jensrud legger ikke skjul på at det er krevende tider.

Fredag morgen var det stasjonsoppstilling for 133 Luftving ved Andøya flystasjon.  Foto: Tony Gulla Sivertsen

Andøy

Slik beskriver hun hvordan det er å samle troppene til stasjonsoppstilling.

– Det er høytidelig, festlig og beveget stund egentlig. Det er allright å gjøre noe vi ikke gjør så ofte, og det er en fin ramme for å få hedret og takket av noen av bautaene våre, sier Jensrud.

– Hvordan vil du oppsummere 2018?

– Krevende, men vi har hatt stort fokus på å gjøre det vi får til å gjøre, og gjøre det trygt og sikkert. For det viktigste av alt er at det vi gjør er forsvarlig, både økonomisk og den biten, men ikke minst ta å ta vare på personellet og materiellet vi har, sånn at vi skal klare å fortsette å levere den viktige tjenesten som vi er så stolte av å drive her oppe.

Systemoperatør Kurt Hanssen ble karakterisert som en bauta av luftvingsjefen under stasjonsoppstillingen. 1. desember gikk han av med pensjon. - Jeg går med stolthet ut herfra, for jeg har gjort jobben min, sier han til Andøyposten. Tony Gulla Sivertsen 

 

– I dag har dere takket av noen, som vi vet forsvinner til USA for å lære seg P8-systemet. Hvordan blir 2019 her på Andøya flystasjon?

– Det blir også et krevende år. Det kommet til å være krevende hele veien fremover nå, helt til vi parkerer P3en for godt, medgir luftvingsjefen overfor Andøyposten.

Jens Egil Lian fikk forsvarsmedalje for 25 års tjeneste.  Foto: Tony Gulla Sivertsen

 

Under selve oppstillingen pekte Jensrud på at hele luftforsvaret er i omstilling og at de i løpet av de kommende ti årene skal utfase mange eldre systemer, og innfase nye høyteknologiske.

– Fra 2025 vil Norge ha et av verdens mest moderne luftforsvar, og det er spennende, sa hun. Jensrud la ikke skjul på at denne omstillingen også treffer lokalt på Andøya

Major Cato Eliassen sjekker at mannskapene står på rekke før luftvingsjefen kommer til stasjonsoppstillingen.  Foto: Tony Gulla Sivertsen

 

– Nedleggelsen er en realitet som har sunket inn. Et politisk vedtak som er fattet. Jeg er glad for at dere bidrar konstruktivt for å løse utfordringene vi står i lokalt. Spesielt vil jeg takke alle tillitsvalgte, for godt og konstruktivt samarbeid i 2018, sa luftvingsjefen under stasjonsoppstillingen.