Brannvesenet rykker ut til brann i bobil

Andøy brannvesen er rykket ut til en brann i en bobil på Nordmela.

  Foto: Mette-Helene Berger Amundsen

Bobilen ble totalskadet i brannen, og man valgte å la den brenne ned for å ikke utsette brannmannskaper for risiko.   Foto: Mette-Helene Berger Amundsen

Brannvesenet underveis i utrykningen til Nordmela.   Foto: Linn Cecilie Rønneberg

Brannmannskapene kjølte ned garasjen med vann, og lite vind på stedet førte til at man hadde kontroll på flammene.  Foto: Mette Helene Berger Amundsen

Bobilen brant ned under kontrollerte forhold.   Foto: Mette Helene Berger Amundsen

Andreas Tanke, til venstre er innsatsleder for brannmannskapene.  Foto: Mette Helene Berger Amundsen

Andøy

Det skriver 110 Bodø i ei melding på Twitter. Andøy brannvesen har rykket ut fra Andenes, og er på vei til brann i en bobil på Nordmela, som ligger på vestsiden av Andøya.

Også ambulanse har rykket ut til stedet.

Politiet i Nordland opplyser at bobilen står utenfor en privatadresse, og at nødetatene er underveis.

– Bobilen skal være nesten brent ned. Det skal ikke være fare for spredning til annen bebyggelse på nåværende tidspunkt, opplyser politiet.

Kjølte ned garasje

Bobilen stod like ved en garasje, og til alt hell var vinden på stedet gunstig.

– Bobilen stod nærme en garasje, men på grunn av at det var en av de vindstille dagene på Nordmela var det langt nok unna, og flammene stod dermed rett opp. Brannmannskapene har kjølt ned garasjen med vann, for bobilen stod så nærme at der ble nok litt temperatur på bygget, men den ble ikke brannskadet, sier Lill Pettersen, som er innsatsleder i politiet.

– Vil ikke utsette noen for unødig risiko

Operasjonsleder Kenneth Magnussen opplyser at det er ei gassflaske i bobilen som brenner. Brannmannskapene vil dermed ikke foreta noe slukningsarbeid, på grunn av eksplosjonsfaren.

– Den er trolig i ferd med å tømmes kontrollert, men i og med at der er ei gassflaske forstår jeg det slik at det nå meningen er å la bobilen brenne ned. I og med at det ikke er fare for spredning, trenger man ikke utsette noen for unødvendig risiko, sier Magnussen, som tilføyer at bobilen uansett er ødelagt i brannen.

– Nødetatene er på stedet, slik at dette skjer under kontrollerte forhold. Ingen personer er kommet til skade i brannen, sier operasjonslederen.

– Vet man noe på dette tidspunktet om årsaken til at brannen startet?

– Man vet ikke noe om brannårsak, det vil ei eventuell etterforskning ta høyde for og forsøke å finne ut, sier Magnussen.

Lill Pettersen, som var politiets innsatsleder på stedet sier brannen har startet i motorrommet, og bobilen er helt utbrent.

– Den var ikke tilkoblet strøm dra brannen startet. Bilen hadde akkurat vært i bruk og man hadde ikke hatt noen feil med den, så dette kan være et hendelig uhell.  Vi har ikke noen mistenkt i denne saken, men ettersom den er helt utbrent, spørs det om vi klarer å finne  brannårsak. Jeg skal i løpet av romjula konferere med kollegaer om dette, sier Pettersen.