Andøy kommune beklager at hjemmeboere ble servert fiskeboller på julaften

Mandag skrev VOL at flere hjemmeboere i Andøy fikk servert fiskeboller på selveste julaften. Nå beklager Andøy kommune hendelsen.
Andøy

– Dette er selvsagt ikke greit. Vi er lei oss for at det skjedde og tar hendelsen på alvor, sier rådmann Kirsten Pedersen i en pressemelding på kommunens hjemmeside.


Eldre i Andøy fikk fiskeboller som julemiddag

– Mange ble uhyre skuffet og folk er sjokkert, sier Irene Eilertsen fra Fornes om julemiddagen hennes far fikk fra Andøy kommune. – Ikke slik det skal være, sier rådmann Kirsten Lehne Pedersen.

 

Rundt hundre personer som bor på institusjon og i omsorgsboliger i Andøy, fikk tilbud om julemiddag på julaften. Fire personer som bodde hjemme, fikk ikke det og måtte nøye seg med fiskeboller.

– Dette skyldes flere uheldige omstendigheter. Det handler ikke om økonomi, men at rutinene ikke har vært gode nok. Jeg skjønner godt at folk reagerer. Vi skal nå gjennomgå og endre rutinene slik at det ikke skjer igjen, sier rådmannen i pressemeldingen.

Fiskebollene som ble servert ble ifølge rådmannen laget dagen før, men det var ikke snakk om rester. Årsaken til at kommunen lager maten dagen i forveien, ifølge pressemeldingen, var fordi den vakuumpakkes og varmes opp hjemme hos brukerne. De ansatte kjører lange avstander for å levere maten, og for at de skal rekke frem til samtlige brukere med hjemmelaget mat innen middagstid, pakkes maten inn i vakuum dagen før for at den skal holde seg best mulig.