Hadsel på torsketoppen

To uker inn i det nye året, er det Hadsel som er på torsketoppen. Båtene utenfor Vesterålen får noe torsk, men de helt store fangstene venter man fortsatt på.
Andøy

Onsdag formiddag var det levert 2.266 fangster i området til Norges råfisklag. Foreløpig ligger den totale verdien av fangstene på 373 millioner kroner, noe som er bak 2018, men foran 2017.

I Vesterålen er det per uke 2 landet mest torsk i Hadsel med 209 tonn, noe som skyldes trålerleveranser. I Øksnes er det landet 74 tonn, mens det i Andøy er landet 63 tonn. I Bø er det landet drøye ett tonn torsk.

Noen får torsk

Det er likevel noen båter som får litt torsk. «Andøyfisk» leverte tirsdag en torskefangst på drøye åtte tonn til Andenes fiskemottak. Båten fikk også nesten ett tonn hyse og nesten ett tonn sei i fangsten.

– Fisket de første 14 dagene har vært helt normalt. Det er som i fjor. I går ble et levert en del fin skrei, og det ser ut som at det kommer mer og mer skrei for her dag som går. Vi ser også at trålerne har flyttet seg vestover, sier Leif Kvivesen ved Andenes fiskemottak.

Bedre pris

Det at det ikke er landet like mye torsk som på samme tid i fjor, gjør at prisene er høyere. Norges råfisklag opplyser at prisen for torsk nå er 31 kroner per kilo, mot 26,74 kroner per kilo i fjor. I 2017 var prisen 25,37 kroner.