Terningkast fem til Vederkast

Det ble en flott konsertkveld på Bleik lørdag med Erlend Julian og Vederkast. – En klar femmer på terningen, var det mange blant publikum som mente.

I fjor ga rockebandet Vederkast, med andværingene Sindre Bakland og Finn Fodstad, ut sin andre plate «In The Abyss They Sleep». Den er spilt inn på Bleik og lørdag var det tid for å feire utgivelsen med konsert på Bleik. Det ble en flott konsertopplevelse med et band som er utrolig samspilt. Sammen med medbrakt strykekvartett stod konserten til terningkast fem. En annen andværing, Erlend Julian sørget for oppvarming før Vederkast entret scena på Bleik,

Andøy

Vederkast ga i fjor ut plata «In The Abyss They Sleep». Den er spilt inn på Bleik, og lørdag var det tid for å feire utgivelsen med konsert i Bleik samfunnshus.

Vederkast sparte ikke på konfekten, og hadde med seg full lyd og lyspakke og egen strykekvartett.

Terningkast fem

Det er ikke bare live at Vederkast treffer blink.


Slipper ny plate i september

Vederkast blåser ut på Bleik

Da hardrockerne i Vederkast skulle spille inn en etterlengtet oppfølger til «Northern Gothic», var det helt naturlig å velge Bleik samfunnshus som studio, og et værbitt Andøy som bakteppe. Borte fra hverdagens ustoppelige forstyrrelser kunne de her drive sin soniske utforskning i fred 29. september skal de lansere albumet, og de håper å kunne spille en konsert på Bleik hvor innspillingen startet.

 

Følger du denne lenken kan du lese omtalen «In The Abyss They Sleep» fikk hos «The Wilhelmsens». Der trillet man fem på terningen og mente at det er «godstemning i avgrunnen».

Oppvarming

Vederkast består av andværingene Sindre Bakland og Finn Fodstad, samt Paul Aronsen og Magnus Tornensis.


Konsertklare Erland Julian om oppveksten på Andøya:

– Det var en rockeskole

Erlend Julian kommer opprinnelig fra Andenes og husker med glede oppveksten med Disco Duck og Rock mot Rus. Nå returnerer han for å spille sammen med Vederkast i forbindelse med deres releasekonsert på Bleik i slutten av januar.

 

Med seg til Bleik, hadde de en annen Tromsø-basert andværing med navn Erlend Julian (Jensen).

Med gitar og munnspill leverte han vakker musikk fra scena og fikk publikum til å be om mer da han måtte overlate podiet til Vederkast.