Navarsete om innleie av personell:

Mener innleie av personell til vedlikehold av Orion ikke er i tråd med tidligere signaler fra Bakke-Jensen

– At man må leie inn personell for vedlikehold av Orion er ikke i tråd med de signalene forsvarsministeren har gitt, sier Senterpartiets Liv Signe Navarsete.

– OVERRASKET: – Utfra de signalene Forsvarsdepartementet har gitt, er jeg overrasket over at man nå skal leie inn personell til vedlikehold av Orion-flyene. Jeg er likevel ikke overrasket over at dette skjer, utfra det vi har hørt fra andre kilder, sier Senterpartiets Liv Signe Navarsete.  Foto: Jørn Aune

Andøy

Søndag kunne VOL avsløre at Forsvaret nå har satt i gang en prosess for å leie inn personell til vedlikehold av Orion-flyene.

VOL har nå også fått bekreftet at det er snakk om å leie inn personell fra sivile selskaper som jobber med vedlikehold.


Erkjenner mangel på folk:

– Vurderer innleie av personell til Orion-vedlikehold

Forsvaret vurderer nå å leie inn personell for å få gjort vedlikehold på Orion-flyene. – Dette er noe vi har hatt gode erfaringer med tidligere, sier Stian Roen, pressetalsmann i Luftforsvaret.

 

Liv Signe Navarsete (Sp) har flere ganger tatt opp situasjonen ved Andøya flystasjon i Stortinget. Blant annet skjedde det i forbindelse med statsbudsjettet i fjor høst.

Hun fikk da til svar fra forsvarsminister Frank Bakke-Jensen at han ikke var bekymret.

– Overrasket

– Jeg må si at jeg er overrasket over at dette skjer. Ifølge de svarene vi har fått fra forsvarsministeren, er dette en situasjon man har kontroll på. Da forsvarssjefen besøkte Andøya i sommer, lovet han ekstra tiltak for de ansatte, men så langt har ingen registrert at det har kommet slike tiltak, sier Navarsete.

– At man nå skal leie inn personell, er ikke i tråd med de signalene vi har fått. Men det er ikke overraskende i lys av situasjonen ved Andøya flystasjon. Vi har andre kilder enn forsvarsministeren og de sier at det er en prekær situasjon og det blir vanskeligere og vanskeligere. Her har ikke departementet spilt med åpne kort overfor oss i de spørsmålene vi har stilt, sier Navarsete.

– Spesiell situasjon

Finn Allan Westjord i Fellesforbundet sier at de ikke kan si så mye om det som foregår siden ingen ting er avklart.

– Dette er noe det jobbes med, og det er ingen avklaring som vi kjenner til. Men det er en spesiell situasjon og det er ikke enkelt å finne løsninger, sier Westjord til VOL.