Fra kronjuvelene i Tower til The Whale:

Designteam i verdensklasse skal jobbe med «The Whale»

Torsdag kommer representanter Ralph Appelbaum Associates (RAA) til Andenes for å møte styret i The Whale. Det skal også avholdes en åpen workshop torsdag kveld.

SPENNENDE: – For oss er det en ære å jobbe med The Whale. Folkene våre har nærmest stått i kø for å få være med på dette spennende og viktige prosjektet, sier Philip Tefft, direktør for Ralph Appelbaum Associates London.  Foto: Svein Spjelkavik

Andøy

– RAA skal utarbeide an plan for innholdet i The Whale. Torsdag skal det gjennomføres en workshop med styret og om kvelden er det en åpen workshop der man ønsker innspill til prosjektet, sier Rune Rydningen som er nestleder i styret til The Whale.


Etablerer The Whale AS med én million i aksjekapital

Adolfsen, Eidissen, Haugen og Andøy kommune skal eie turistattraksjonen The Whale

Andøy kommune kjøper aksjer for 150.000 kroner i The Whale AS. Kommunen blir dermed eier sammen med Adolfsen Group, Andenesfisk og Eidissen Consult. I tillegg har Andøy Reiseliv, Hvalsafari og Sea Safari en liten aksjepost hver.


The Whale er en ny turistattraksjon som er under planlegging på Andenes, der man skal forene vitenskap og kunst for å sette fokus på kvaler og havmiljøet.

Målet er å tiltrekke seg mellom 40.000 og 60.000 besøkende hvert år.

Verdensfirma

Nå har man fått med seg Ralph Appelbaum Associates (RAA) til planleggingsarbeidet.

– RAA er et av verdens fremste firma innen utstillingsdesign med 200 ansatte, og kontorer i New York, London, Beijing, Berlin, Moskva og Dubai, heter det i en pressemelding fra The Whale.


Diskuterte innovasjon i Andøy:

Vil ha Bill Gates til å åpne The Whale

– Jeg synes vi fikk til en god samtale om innovasjon, sier Gard Lehne Michalsen om torsdagens romjulsmøte i regi av Samskap. Men det aller lurer på nå, er om Bill Gates kommer for å åpne The Whale.


– RAA står bak en rekke store utstillinger som Kronjuvel-utstillingen i The Tower of London, London transportmuseum, John Lennon-utstillingen i New York, IKEA-utstillingen i Sverige, Nasjonalmuseet i Skotland, NASCAR Hall of Fame i USA, Boris Jeltsin museet i Russland, Framtidsmuseet i Rio og Volkswagen Autostat i Tyskland, heter det i pressemeldingen.

Nå kommer altså tre representanter fra firmaets London-kontor til Andøy for å jobbe med The Whale.


The Whale tar stadig nye skritt mot realisering:

I mai blir det lyst ut arkitektkonkurranse

The Whale er nå inne i siste forprosjektfase, og ting begynner å materialisere seg rundt det som skal bli en attraksjon i verdensklasse; lokalisert i fjæresteinene ved fyret på Andenes.


– For oss er det en ære å jobbe med The Whale. Folkene våre har nærmest stått i kø for å få være med på dette spennende og viktige prosjektet, sier Philip Tefft, direktør for Ralph Appelbaum Associates London.