Samme person mistenkt for båtinnbrudd og biltyveri

– Vi har en person som er mistenkt både for båtinnbruddene i helga og biltyveriet, sier Jørgen Bringeraker i politiet i Andøy.
Andøy

Det var søndag kveld at mannskapet om bord i lofotbåten «Unstad Junior» oppdaget hadde det vært innbrudd om bord i løpet av helga. Mest sannsynlig skjedde innbruddet natt til lørdag.


Stian Wærstad og Remi Unstad fortviler over innbrudd i båten denne helga

I helga er det gjort innbrudd om bord i to fiskebåter på Andenes. – Kjedelig. Vi synes ikke noe om det, sier Remi Unstad om bord i lofotbåten «Unstad Junior». En person er mistenkt i saken.


Det ble også oppdaget innbrudd i en sjark.

Biltyveri

Mandag fikk politiet melding om en bil som lå i grøfta noen kilometer utenfor Andenes. Det var ikke meldt om personskader. Etter hvert fikk politiet også melding om et biltyveri på Andenes, og det viste seg at bilen som lå i grøfta var bilen som ble meldt stjålet.

I utgangspunktet var det ingen ting som tilsa en direkte sammenheng mellom de to sakene. Når det gjelder båtinnbruddene hadde politiet en mistenkt, mens man i bilsaken ønsket tips.


Politiet ønsker tips:

Stjålet bil havnet i grøfta

Politiet ønsker tips etter tyveri av en bil fra en låst garasje på Andenes i helga. Mandag ble bilen funnet i grøfta noen kilometer utenfor Andenes.


Nå mener politiet at det er en sammenheng mellom de sakene.

– Personen som var mistenkt for båtinnbruddene er også mistenkt for biltyveriet. Taktisk etterforskning gjør at vi mener det er samme person som står bak, sier Jørgen Bringer ved politiet i Andøy.

Han sier at den mistenkte blir avhørt i løpet av onsdagen.

Ønsker fortsatt tips

Bringaker sier at politiet fortsatt ønsker tips i begge sakene, både båtinnbruddene og biltyveriet.

– Det kan være at det har vært innbrudd i flere båter, så vi ber om at båteiere sjekker det, sier Bringaker.


Skadeverk for flere tusen i Oksebåsen

– Tyveri og hærverk. Det er ikke annet å si, sier Stig-Tore Eidissen i Eidissen maskin AS.


Han sier at noen av gjenstandene som ble stjålet fra båtene er kommet til rette, men at det fortsatt er ting som er savnet.