Rock Mot Rus trenger opp mot 300 frivillige og søker folk fra hele Vesterålen

For mange som har vokst opp i Andøy de seneste tiårene, har det å være RMR-crew vært årets høydepunkt. Nå får nye ungdommer sjansen.

Klar: Festivalsjef Kristin Krey og resten av Rock Mot Rus-styret håper mange ungdommer søker jobb i crewet, som skal arrangere den 37. RMR-festivalen. Foto: Kristin Krey 

Andøy

Det er mange oppgaver må gjøres for at den 37. Rock Mot Rus-festivalen skal gå på skinner om drøyt to måneder.

– Det varierer litt hva som er den mest populære jobben, men renhold er det mange som søker på. Da er oppgavene for eksempel å holde idrettshallen ren og vaske do, sier festivalsjef Kristin Krey.

Prioriterer fra 7. klasse og opp

Nå har festivalen åpnet for mottak av søknader til de forskjellige crew-jobbene.

– De må fylle ut søknadsskjema på nettsiden vår, og vi har i år satt en ganske kort frist for å søke. 20. februar er siste frist, sier Krey. Hun forteller at de ikke har noen nedre aldersgrense, men at de prioriterer å gi jobb til de som går fra 7. klasse og oppover.

– Vi har yngre med i crewene også, så vi prøver å gi jobb til alle, sier hun.

Fine nybegynnerjobber

Ungdommene kan legge inn tre ulike jobbønsker når de søker, og Krey oppfordrer alle til å gjøre nettopp det

– Hvis du er 14 år og med for første gang, så er det ikke sikkert det er så lurt å kun søke på jobb som artistansvarlig. Vi prøver hele tiden å ta inn nye folk i de ulike gruppene og det er ikke feil å sikte høyt, men det kan være lurt å ha noen flere valg på listen, sier festivalsjefen. Hun anbefaler de yngste til å søke på jobber som buttonsgruppa, juniorvert, vaffelhuset og solskinnspatruljen.

– Det er fine nybegynnerjobber, sier hun.

Trenger voksne brannvakter

I tillegg til alle ungdommene som skal jobbe i de ulike crewene, trenger festivalen også hjelp fra voksne.

– Ja, vi trenger brannvakter, og de må være over 18 år. Hovedsakelig er det til overnattingsstedene og vi trenger brannvakter døgnet rundt, sier Krey.

Håper på flere fra Vesterålen

Festivalsjefen melder om at planleggingen av festivalen er i rute, og at det allerede er meldt at det kommer busser med ungdommer både fra Finnmark og Tromsø.

– Vi vet det kommer fra Sortland og Bø også, men håper vi kan klare å få flere fra de andre Vesterålskommunene til å komme i år. Det har vært litt labert de seneste årene, sier Krey.